Επίσκεψη Αθηνάς Κόρκα στη Μεσσηνία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Επίσκεψη εργασίας στην περιφερειακή ενότητα Μεσσηνίας πραγματοποίησε η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου για την Παιδεία και τον Πολιτισμό Αθηνά Κόρκα. Την κα Κορκα συνόδευαν η εντεταλμένη σύμβουλος για τους εορτασμούς του 2021 Μαργαρίτα Σπυριδάκου και ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Χάρης Βυτινιώτης. Μετά το τέλος των επισκέψεων της η κα Κόρκα δήλωσε:
«Πραγματοποίησα επίσκεψη εργασίας στην Π.Ε. Μεσσηνίας συνοδευόμενη από την εντεταλμένη σύμβουλο για τους εορτασμούς του 2021 Μαργαρίτα Σπυριδάκου και τον αντιπεριφερειάρχη υποδομών Χάρη Βυτινιώτη.

Αρχικά επισκέφθηκαμε το κτήριο της αντιπεριφέρειας Μεσσηνίας όπου πραγματοποιήσαμε ευρεία σύσκεψη με τον αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλο, την έφορο αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και τους Μεσσήνιους συναδέλφους Άννα Καλογεροπούλου και Τάσο Σαρδέλη. Το κυρίαρχο θέμα ήταν η πορεία των έργων πολιτισμού στην Π.Ε. καθώς και η επικείμενη ένταξη νέων έργων στο ΕΣΠΑ. Αναφέραμε επίσης την ανάδειξη μνημείων συνδεδεμένων με την επανάσταση του 1821, που θα αξιοποιηθούν στους εορτασμούς.

Έπειτα επισκεφθηκαμε το μουσείο Καρέλια, όπου μας υποδέχθηκε η κα. Βίκυ Καρέλια, πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων, καθώς και το μουσείο Μεσσήνης όπου μας υποδέχθηκε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Δαβίλας.

Τέλος μεταβήκαμε στο δήμο Πύλου όπου είχαμε συνάντηση με το δήμαρχο Τάκη Καρβέλα και εκπροσώπους του δήμου.
Συνεχίζουμε δυναμικά την προσπάθεια μας για την ανάδειξη όλης της Πελοποννήσου.»