Επίσκεψη Γιώργου Αθανασόπουλου στη Λογγά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το υπό εξέλιξη έργο «Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης Τ.Κ. Λογγά και Ανδριανής Δ.Ε. Αίπειας», επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος.

Κατά την επίσκεψη στη Λογγά, ο Δήμαρχος ενημερώθηκε από τον ανάδοχο του έργου ότι οι εργασίες προχωρούν ομαλά όπου παρά τη δυσκολία και ιδιαιτερότητά του, δεν έχουν παρατηρηθεί προβλήματα στην υδροδότηση. Σημειώνεται ότι με την αντικατάσταση του παλαιού δικτύου με υλικό PE τρίτης γενιάς, οι κάτοικοι της περιοχής θα απαλλαγούν από το απαρχαιωμένο δίκτυο αμιάντου.

Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από το «Φιλόδημος 1» του υπουργείου Εσωτερικών.

Η Δημοτική Αρχή με τη ΔΕΥΑΜ, προχωρούν στην αντικατάσταση παλαιών και προβληματικών δικτύων ύδρευσης από αμιαντοσωλήνες, σιδηροσωλήνες και PVC, με αγωγούς πολυαιθυλενίου, με σκοπό να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των δημοτών και να εξασφαλίσουν επάρκεια του πόσιμου ύδατος, ειδικά κατά τη θερινή περίοδο που αυξάνονται οι ανάγκες λόγω και της μεγάλης επισκεψιμότητας στην ευρύτερη περιοχή.

«Πρόκειται για μία σημαντική παρέμβαση αναβάθμισης του δικτύου Λογγάς και Ανδριανής που θα επιλύσει πάγια προβλήματα που σχετίζονται με συνεχείς διακοπές νερού, αφανείς διαρροές και χαμηλή πίεση υδροδότησης και θα προσφέρει ποιοτικότερο νερό και επαρκέστερη ποσότητα στους καταναλωτές. Προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής είναι ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης σε όλο τον Δήμο. Για τον λόγο αυτό, θα ακολουθήσουν και άλλα σημαντικά έργα που έχουν υποβληθεί σε χρηματοδοτικά προγράμματα», σημείωσε ο Δήμαρχος.

Τέλος, ο Δήμαρχος επισκέφθηκε το κτίριο του παλιού Κτηνιατρείου στη Λογγά για το οποίο διερευνάται το ενδεχόμενο αξιοποίησής του προς όφελος των δημοτών και της τοπικής κοινωνίας.

Τον Δήμαρχο συνόδευσαν υπηρεσιακά στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών που επιβλέπει το έργο, οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Καλοφωλιάς και Δημήτρης Γαλιάτσος, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Νίκος Φύκιρης, ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Μαλιώτης και οι πρόεδροι των Τ.Κ. Λογγάς Θεόδωρος Παπανδρέου και Νέας Κορώνης Ανδρέας Αρώνης.