Επίσκεψη κλιμακίου ΝΔ στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το Νοσοκομείο Καλαμάτας επισκέφθηκε χθες , το κλιμάκιο Υγείας της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον Τομεάρχη Υγείας Β. Οικονόμου και τον Αν. Τομεάρχη Ι. Φωτήλα.

Στην συνάντηση ενημέρωσης που είχαν με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Γιώργο Μπέζο συζητήθηκαν διάφορα θέματα για τον τομέα της υγείας στην Μεσσηνία, όπως :

  •  Στη στελέχωση του Νοσοκομείου (κυρίως σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό) που ήταν κοινή η εκτίμηση ότι τα πράγματα είναι αρκετά καλά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ανάγκες. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε ότι στις 120 θέσεις ιατρών υπηρετούν 118 (σ’ αυτό μας βοήθησαν πολύ οι διορισμοί-προσλήψεις του τελευταίου διαστήματος).
  • Στο θέμα της χρηματοδότησης -το οποίο είχε μια ευχάριστη εξέλιξη για όλους- όταν αναφέρθηκε ότι εξοφλούμε-ενταλματοποιούμε δαπάνες του Φλεβάρη 2017 και του Μάρτη 2017 και θα έχουμε διαθέσιμα και άλλα 5 εκατομμύρια ευρώ (σε αυτό μας βοήθησε πολύ η χρηματοδότηση από τον ΕΟΠΠΥ από τον οποίο το τελευταίο διάστημα για 1η φορά λαμβάνουμε χρήματα)
  •  Στο θέμα του προυπολογισμού τονίστηκε ότι φέτος είχαμε αύξηση και το μόνο πιθανό ζήτημα που θα ανακύψει προς το τέλος της χρονιάς είναι στο φάρμακο (κλειστός π/υ) αφού πληρώνουμε πια και τα φάρμακα υψηλού κόστους.
  •  Στις πρωτοβουλίες-έργα που έχει υλοποιήσει το Νοσοκομείο με κύριο στόχο την εξοικονόμηση πόρων( αυτοπαραγωγή οξυγόνου, αυτοδιαχείριση μολυσματικών, ενεργειακή αναβάθμιση, φωτοβολταικό πάρκο κλπ). Τρόποι εξοικονόμησης πόρων υπάρχουν.
  •  Στην νέα Μονάδα Χημειοθεραπείας που δημιουργείται και θα έχει μεγάλη συνεισφορά στη Μεσσηνία και όχι μόνο
  •  Στη λειτουργία από την ερχόμενη εβδομάδα του νέου στεφανιογράφου και στη δυνατότητα του Νοσοκομείου-Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου να εφημερεύει σχεδόν τις μισές ημέρες του μήνα καλύπτοντας ανάγκες και από τους γύρω νομούς για το επείγον περιστατικό-έμφραγμα-στεφανιογραφία-αγγειοπλαστική
  • Από τον κο Μπέζο ζητήθηκε από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να σταθεί αρωγός στο μεγάλο στρατηγικό στόχο της Διοίκησης για α) δημιουργία ακτινοθεραπευτικού κέντρου που θα καλύπτει τις συγκεκριμένες ανάγκες όλης της Περιφέρειας Πελ/σου και β) την προσθήκη ορόφου 1000 τ.μ που θα δώσει την δυνατότητα δημιουργίας 2-3 νέων κλινικών ακόμη και έτσι, το Νοσοκομείο Καλαμάτας να μπορεί να υπηρετεί αποτελεσματικότερα την βασική του αποστολή που είναι να αποτελέσει το Υγειονομικό Κέντρο Αναφοράς όλης της Διοικητικής Περιφέρειας Πελοποννήσου

η