Επίσκεψη ομογενών στην Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, επισκέφθηκαν ο Πρόεδρος της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής & Καναδά κος Θεόδωρος Τζαλαλής συνοδευόμενος από τον τέως Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Καλύβα Γεώργιο και την Ταμία Καλύβα Βασιλική.

Παρούσα στη συνάντηση ήταν και η Συντονίστρια Έργου & Αποτελεσματικότητας, Εντεταλμένη Π. Σ.Τουρισμού& Πολιτισμού  Αντωνία Μπούζα.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε επ’ευκαιρία της επιτυχούς ολοκλήρωσης του Θερινού Σχολείου για Ομογενείς 2017, στο οποίο η Π.Ε. Μεσσηνίας ήταν Συνδιοργανωτής. Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Συλλόγου ευχαρίστησαν την Αντιπεριφερειάρχη για την καθοριστικής σημασίας στήριξή της στη διοργάνωση του Θερινού Σχολείου, ενώ ακολούθησε συζήτηση για το πως αυτός ο σημαντικός θεσμός θα ενισχυθεί περαιτέρω με στόχο τη διατήρηση της ελληνικότητας των νέων ομογενών  μέσω της εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας και της επαφής με την πολιτιστική κληρονομιά της πατρίδας τους.

Η Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε την Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής & Καναδά για την αγάπη που δείχνουν στον τόπο καταγωγή τους και τόνισε πως ο θεσμός αυτός συμβάλει στη δημιουργία ελληνικών συνειδήσεων συντελώντας έτσι στη διατήρηση, καλλιέργεια και προώθηση του ελληνικού πολιτισμού στη διασπορά και ευρύτερα στις χώρες διαμονής των ομογενών μαθητών.

Ως εκ τούτου η Περιφέρεια Πελοποννήσου-Π.Ε. Μεσσηνίας θα συνεχίσει να είναι αρωγός σε αυτή τη μεγάλης σημασίας διοργάνωση.