Επίσκεψη του Προέδρου της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος στο Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τον Πρόεδρο της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος Αλέξανδρο Κακαβά, υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, στο πλαίσιο των κινηματογραφικών γυρισμάτων για το επικείμενο ντοκιμαντέρ της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης με τίτλο: «1821: Η Ελληνική Επανάσταση».

Το εν λόγω ντοκιμαντέρ, υλοποιείται από την ΕΡΤ με αφορμή τη φετινή επέτειο για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και τα γυρίσματα λαμβάνουν χώρα σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας, με την Περιφέρεια Πελοποννήσου να κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Στο Δήμο Πύλου-Νέστορος, ο οποίος έχει κληρονομήσει αρκετά μνημεία, όπου γράφτηκε η ιστορία του έθνους μας, πραγματοποιήθηκαν γυρίσματα στο Νιόκαστρο της Πύλου, στο Κάστρο της Μεθώνης, στη Νήσο Σφακτηρία και στην έκθεση Rene Puaux.

Επιπρόσθετα στη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα διεύρυνσης της πολιτιστικής ταυτότητας της περιοχής, με τον Δήμαρχο να εκφράζει την επιθυμία να υπάρξει μια εκτενέστερη συνεργασία με την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος, γι’ αυτό τον σκοπό. Ο κ. Κακαβάς με τη σειρά του εξέφρασε τις ευχαριστίες του στο Δήμαρχο, για τη συνεργασία τους στο πλαίσιο της κινηματογράφησης και τον ενημέρωσε για τις δράσεις της ένωσης στην οποία προεδρεύει.