Ευκλής Καλαμάτας: Γνώρισαν και περπάτησαν την Μανιάτικη Γη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την περασμένη Κυριακή (19/9ου) οι φυσιολάτρες του Συλλόγου Πεζοπόρων – Ορειβατών Καλαμάτας ”Ο Ευκλής” εξόρμησαν στα Σωτηριάνικα με τους πλούσιους ελαιώνες και τα πανέμορφα πετρόκτιστα καλντερίμια, για να γνωρίσουν το φαράγγι του Ριντόμου.

Στο χωριό τους περίμενε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κα. Βασιλική Μητσέα, για να τους ξεναγήσει στην περιοχή και να τους οδηγήσει μέσα από το πετρόκτιστο καλντερίμι στο εντυπωσιακό φαράγγι του Ριντόμου και στην γέφυρα της Πάνω Κοσκάρακας.

Επισκέφθηκαν το γκρεμισμένο εκκλησάκι του Αγίου Βασιλείου (12ου – 13ου αιώνα), την ανακαινισμένη εντυπωσιακή εκκλησία της Αγίας Κυριακής (13ος αιώνας) με το αλωνάκι μπροστά της και στην περιοχή ”Δροσοπηγή” την Μονή Αγίου Νικολάου, Βυζαντινής εποχής (17ου αιώνα).

   Ξεκινώντας την εξερεύνησή μέσα στο Ρίντομο, πατώντας τις μεγάλες πέτρες αντηχούσαν οι ομιλίες και τα γέλια των πεζοπόρων, απολαμβάνανε την δροσιά του φαραγγιού και φτάνοντας στο γεφύρι της Κάτω Κοσκάρακας, όπου ήταν και η έξοδός τους, η πρόεδρος Ελένη Οικονομοπούλου τους υποσχέθηκε, ότι σε επόμενη δράση, θα περπατήσουν την συνέχεια του Ριντόμου έως την παραλιακή Σάντοβα.

   Η μέρα έκλεισε με επίσκεψη στην γραφική πλατεία του Κάμπου, όπου  ξεκουράστηκαν απολαμβάνοντας κρύες μπύρες και μεζέδες.

   Επόμενη προγραμματισμένη δράση είναι η εξόρμηση (3 Οκτωβρίου) στον γειτονικό Πάρνωνα, όπου θα γνωρίσουν το μονοπάτι από Πραστό έως Καστάνιτσα στο καστανοδάσος της Τσακωνιάς !