Ευρωβουλευτής Λέγκας: «Δεν δεχόμαστε δώρα από αιματοβαμμένα χέρια»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την ώρα που η Τουρκία παρανομεί σε Μέση Ανατολή και Ανατολική Μεσόγειο, η Ευρωπαϊκή Ένωση σιωπά, με κάποιες χώρες μάλιστα (Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο) να προσπαθούν να «ακυρώσουν» οποιαδήποτε προσπάθεια έστω και υποτυπωδών κυρώσεων.

Ο Άνγκελο Τζιόκκα ανήκει στο κόμμα της Λέγκας του Ματέο Σαλβίνι, και είναι γνωστός για τις δράσεις του ενάντια στις παράλογες πολιτικές της ΕΕ και στους παράνομους μετανάστες.

Ο Τζιόκα κατά την γενική συνέλευση ασκώντας κριτική στην στρατιωτική επιχείρηση στην βόρεια Συρία, πήρε τα σοκολατάκια που είχαν φέρει νωρίτερα Τούρκοι βουλευτές και τα πέταξε κάτω.

Σύμφωνα με την είδηση από το Euronews, ο Τζιόκα υποστήριξε πως η Τουρκία βομβαρδίζει πολίτες στην Β. Συρία και πρόσθεσε πως «Δεν δεχόμαστε δώρα από αυτούς με τα αιματοβαμμένα χέρια, που στηρίζουν την τρομοκρατία»

Ο Ιταλός ευρωβουλευτής κοινοποίησε στο λογαριασμό του στο twitter τις στιγμές κατά τις οποίες πέταξε κάτω το κουτί με τα σοκολατάκια. Στο βίντεο που κοινοποίησε ο Τζιόκα έβαλε και υπέρτιτλο ¨Όχι η Τουρκία στην Ευρώπη¨.