Ημέρες Ιατρικής προσφοράς και αλληλεγγύης στη Μάνη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης, σε συνεργασία με ιατρική ομάδα του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center και τη συνδρομή του Δήμου Ανατολικής Μάνης, στο πλαίσιο δράσεων για την ενίσχυση των παρεχόμενων υπηρεσιών φροντίδας υγείας στην περιφέρεια, στρέφει την προσοχή στην πρόσφατα πληγείσα περιοχή της προσηλιακής Μάνης και προσκαλεί κατοίκους και επισκέπτες στο λιμάνι του Κότρωνα σε ένα διήμερο αφιερωμένο στην προαγωγή υγείας.
Η πρωτοβουλία στοχεύει στην ανίχνευση νοσημάτων με πρώιμα ή μη εμφανή συμπτώματα, στη συμβουλευτική ή/και ιατρική παρέμβαση σε ασθενείς με χρόνια νοσήματα, καθώς και στην ενημέρωση για επίκαιρα θέματα πρόληψης. Θα πραγματοποιηθεί σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στην παραλία του Κότρωνα την Παρασκευή 28 Ιουλίου και ώρες 17:00 – 21:00 και το Σάββατο 29 Ιουλίου και ώρες 08:00 – 15:00.
Η ομάδα Φροντίδας του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης, πλαισιωμένη από έγκριτους ιατρούς στις ειδικότητες της Καρδιολογίας, Πνευμονολογίας, Ορθοπαιδικής, Παθολογίας, Διαβητολογίας και Γενικής Ιατρικής, καλωσορίζει κάθε Μανιάτισσα και Μανιάτη σε μια ακόμη συνάντηση, συνέχεια της αδιάκοπης προσπάθειας για την προαγωγή της Υγείας στη μέχρι πρόσφατα άγονη και δυσπρόσιτη πατρογονική μας γη.
Με τη μυρωδιά της καμένης αγριελιάς ακόμη νωπή, ερχόμαστε αντιμέτωποι με την πραγματική διάσταση των ιδιαίτερων αναγκών των κατοίκων σε Κότρωνα, Φλομοχώρι, Χιμάρα, Λουκάδικα, Νύφι, Κοκκάλα και των πέριξ συνοικισμών, με τρόπο αδιάκοπο. Μπορεί το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης να κράτησε όσο έκαιγαν οι φλόγες, όμως η σπίθα που ολοένα αναζωπυρώνει το πάθος των ανθρώπων του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης για προσφορά στον πολίτη-ασθενή θα κρατά άσβεστη τη σχέση εμπιστοσύνης που με κόπο οικοδομείται τα τελευταία επτά χρόνια.

Ο Διευθυντής
του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης
Ανάργυρος Δ. Μαριόλης
Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών