Ημερίδα στο Μέγαρο Χορού για την επιχειρηματικότητα και το ρόλο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«Η Ελληνική Επιχειρηματικότητα: Προοπτικές και προκλήσεις. Ο ρόλος της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» ήταν ο τίτλος ημερίδας που διοργάνωσε η Σχολή Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Κεντρική Σκηνή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας.

Όπως τονίστηκε από τους διοργανωτές, σκοπός της ημερίδας ήταν να αναδείξει τις προοπτικές αλλά και τις προκλήσεις της Ελληνικής Επιχειρηματικότητας στο σύγχρονο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον και παράλληλα να εστιάσει στο ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν τα Δημόσια Πανεπιστήμια προκειμένου να συμβάλλουν ώστε η επιχειρηματικότητα να ανταποκριθεί με επιτυχία στις προκλήσεις αυτές.

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, σε σύντομο χαιρετισμό του –μεταξύ άλλων- ανέφερε: «Ως Δήμαρχος, αλλά και ως άνθρωπος που προέρχομαι από την επιχειρηματική κοινότητα να πω ότι είναι αλήθεια ότι σε περιόδους κρίσεων ή αναταράξεων στην οικονομία, η καινοτομία, η επένδυση στο νέο, οι τολμηρές ιδέες και προτάσεις, αποτελούν συστατικά ικανά να μας οδηγήσουν στο μέλλον με ασφάλεια, κάνοντας την κρίση ευκαιρία». Ο κ. Βασιλόπουλος εστίασε στη συνεργασία του Δήμου με το Πανεπιστήμιο, ενώ αναφορά υπήρξε και στις προοπτικές που ανοίγονται μέσα από τη συμμετοχή του Δήμου στην ευρωπαϊκή αποστολή των 100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Πόλεων της Ε.Ε. έως το 2030.

Στην ημερίδα συμμετείχαν ως ομιλητές ο Γενικός Γραμματέας της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας, ο Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας, ακαδημαϊκοί του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, καθώς επίσης και στελέχη εταιρειών.