Η ανεξαρτητοποίηση τριών εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων προκαλεί πολλά ερωτηματικά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η παράταξη Ανοιχτός Δήμος Ενεργοί Πολίτες, αναφορικά με την ανεξαρτητοποίηση τριών εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων της, όπως δηλώθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της 27/2/2019 επισημαίνει τα εξής:

Η επιλογή της συγκεκριμένης χρονικής στιγμής, τρείς μόλις μήνες πριν τις εκλογές, για την ανεξαρτητοποίηση των τριών συμβούλων της δημοτικής παράταξης Ανοιχτός Δήμος Ενεργοί Πολίτες προκαλεί πολλά ερωτηματικά, καθώς ουδέποτε εκφράστηκε πολιτική διαφωνία, είτε στην αρχική ανακοίνωσή τους, τον Σεπτέμβρη του 2018, είτε στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου όλο αυτό το διάστημα .

Κατόπιν των ανωτέρω, οφείλουν να παραιτηθούν από όλες τις επιτροπές στις οποίες είναι μέλη (οικονομική, ποιότητας ζωής, ΔΕΥΑΚ, ΦΑΡΙΣ σχολικές επιτροπές, δημοτική αγορά, αθλητικό φορέα, Διοκλή) σύμφωνα με το άρθρο 74 παρ. 8 του ν. 3852/2010.

Ο «Ανοιχτός Δήμος Ενεργοί Πολίτες» θα φροντίσει ώστε να οριστούν οι αντικαταστάτες τους σε όσες επιτροπές συμμετείχαν. Αν επίσης σκέφτονται να στηρίξουν άλλους συνδυασμούς, οφείλουν να παραιτηθούν πάραυτα από τη θέση των δημοτικών συμβούλων όπως άλλωστε έπρεπε να είχαν κάνει από τότε που είχαν αντιληφθεί την πολιτική διαφωνία που επικαλούνται.

Η παράταξή μας και η δημοτική ομάδα των αιρετών της δεν πρόκειται να μπει σε άγονες αντιπαραθέσεις με όποιον συμπορεύτηκε, και διατίθεται να συνεργαστεί, το λίγο διάστημα ως τις εκλογές, και με όποιον ανεξαρτητοποιήθηκε, με την προϋπόθεση ότι δεν θα στηρίξει άλλον συνδυασμό εκτός από εκείνον με τον οποίο εκλέχτηκε.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

της παράταξης «Ανοιχτός Δήμος Ενεργοί Πολίτες»