Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που έπαθε …αμνησία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Οι άνθρωποι που ουδεμία σχέση έχουν πλέον με οποιονδήποτε αγώνα, πέραν του αγώνα της πολιτικής επιβίωσης και της παραμονής στην εξουσία, προτιμότερο είναι να σιωπούν αναφορικά με κάποια θέματα ώστε να μην εξευτελίζονται περαιτέρω.

Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε:

“Ο κ. Stratos Daskarolis κρατείται, γιατί δεν δέχθηκε να εκτελέσει το διοικητικό μέτρο που του επιβλήθηκε, για την μη πληρωμή του τέλους των διοδίων, δηλαδή την παράδοση των πινακίδων κυκλοφορίας και την άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του και γιατί δεν δέχθηκε να ασκήσει καμία από τις δυνατότητες που του παρέχει η κείμενη νομοθεσία για να μετριάσει ή να μην εκτίσει την ποινή του”.

Εγώ έχω να της πω, ότι απλώς λυπάμαι τους ανθρώπους που βλέπουν έναν συνάνθρωπο τους φυλακισμένο και το πρώτο πράγμα που σκέφτονται είναι το πως θα “βγάλουν λάδι” το σύστημα που τους φυλάκισε και όχι τον άνθρωπο που είναι μέσα, όταν αυτός βρίσκεται στην φυλακή για τη μη πληρωμή ενός καταχρηστικού έμμεσου φόρου, όπως είναι τα διόδια.

Επίσης λυπάμαι την κα βουλευτή διότι αναγνωρίζει την υποχρέωση της να πάρει θέση για το θέμα Δασκαρόλη, μόνο και μόνο διότι εκλέγεται στη Μεσσηνία στην οποία έχουν κινητοποιηθεί όλοι οι τοπικοί φορείς για την ανάδειξη του θέματος του Δασκαρόλη.
Αν ο Δασκαρόλης δεν ήταν Μεσσήνιος, ουδέποτε θα “συγκινούταν” από την υπόθεση.
Και πάνω σε αυτήν την υποχρέωση που νιώθει, έστυψε το μυαλό της να βρει κάτι “έξυπνο” να πει και εν τέλει αποφάσισε ότι φταίει ο ίδιος ο Δασκαρόλης που ενώ θα μπορούσε να είναι έξω, εκείνος διαλέγει να είναι “μέσα”.
.
Κανένας νοήμων άνθρωπος δεν παραμένει αυτοβούλως στην φυλακή.
Και ο Δασκαρόλης, σας δηλώνω με βεβαιότητα ότι δεν είναι τρελός.
Είναι αγωνιστής.
Για αυτό φυλακίστηκε.
Διότι αγωνίστηκε κατά των υψηλών διοδίων προς όφελος
των μεγαλοεργολάβων, έναν αγώνα στον οποίον κάποτε καλούσατε κι εσείς.
Αυτή η αγωνιστική συνέπεια είναι που δεν μπορείτε πλέον να κατανοήσετε και κάθεστε και στύβετε το μυαλό σας για να βρείτε τι πήγε στραβά και φυλακίστηκε.
Θεωρείται πως εφόσον παραιτηθήκατε εσείς από τον αγώνα, πρέπει να παραιτηθούν και οι υπόλοιποι…
Μην ξεχνάτε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός πήγαινε κάποτε σε κινητοποιήσεις εναντίον των διοδίων.

Είναι αγωνιστής.
Γι’αυτό φυλακίστηκε.
Ξέρω ότι αδυνατείτε να μπείτε στη λογική του καθώς οι κοσμοθεωρίες σας διαφέρουν τα μέγιστα.
Συνεχίζει να αγωνίζεται για πράγματα τα οποία εσείς και οι συνοδοιπόροι στον ΣΥΡΙΖΑ, έχετε παρατήσει προ πολλού.
Ξέρω ότι ένας άνθρωπος που έχει ψηφίσει μνημόνια, αδυνατεί να αντιληφθεί τι εστί “αγωνιστής” και τι “αγωνίστρια”.
Και ειδικά πως άγεται και φέρεται ένας “αγωνιστής” και μία “αγωνίστρια”.

Γι’ αυτό οι άνθρωποι που ουδεμία σχέση έχουν πλέον με οποιονδήποτε αγώνα, πέραν του αγώνα της πολιτικής επιβίωσης και της παραμονής στην εξουσία, προτιμότερο είναι να σιωπούν αναφορικά με τέτοια θέματα ώστε να μην εξευτελίζονται περαιτέρω.

Υ.Γ. Ξέχασε η κυρία βουλευτή ότι τον Απρίλιο του 2015 (14 Απριλίου για την ακρίβεια) κατέθεσε με άλλους 28 βουλευτές του τότε ΣΥΡΙΖΑ, τροπολογία στον υπουργό Δικαιοσύνης ώστε να καταργηθούν οι ποινές για τις κινητοποιήσεις στα διόδια, μια τροπολογία που όμως δεν έγινε δεκτή από τον τότε υπουργό κ. Παρασκευόπουλο με την δικαιολογία ότι θα την φέρει σε άλλο νομοσχέδιο.
Και εν τέλει ουδέποτε έγινε δεκτή….
Μπορεί ακόμη και τώρα να επαναδιατυπώσει το αίτημα του 2015;