Η «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ” καταγγέλλει κρούσματα απόπειρας εξαγοράς ψήφων σε κοινότητες Ρομά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Αίσθηση πανελλαδικά προκαλεί η καταγγελία της Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά που έχει ευρωπαική παρουσία για την ανήθικη πρακτική που χρησιμοποιούν πολιτικοί τύπου Μαυρογιαλούρου για σφετερισμό ψήφων στις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Πιο αναλυτικά με ομόφωνη ανακοίνωση καταπέλτη “Η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ καταδικάζει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πρακτικές του παρελθόντος με γενικευμένα κρούσματα δωροδοκίας πληθυσμών Ρομά κατά τις αναμετρήσεις εθνικών η αυτοδιοικητικών εκλογών με χρηματοροή και εξαγορά ψήφων.

Οι πιο πάνω πρακτικές δεν τιμούν το νομικό μας πολιτισμό, προσβάλλουν βάναυσα την προσωπικότητα των πολιτών Ρομά και συνιστούν κατάφορη παραβίαση του Συντάγματος και του Ποινικού Κώδικα.”

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας δηλώνει κατηγορηματικά “πως θα είμαστε απέναντι σε τέτοια φαινόμενα και καλούμε τους Έλληνες Τσιγγάνους, πάρα τις τρομακτικές δυσκολίες για την καθημερινή τους επιβίωση, να γυρίσουν την πλάτη σε τέτοια περιστατικά και να καταγγέλλουν αμέσως τέτοιες απόπειρες τόσο στη νομική υπηρεσία της Συνομοσπονδίας όσο και στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές της χώρας.

Η ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ θα επισκεφθεί σύντομα την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να ενημερώσει σχετικώς και να επιστήσει την προσοχή στην αναγκαιότητα άμεσης παρέμβασης της Δικαιοσύνης σε τέτοια συμβάντα.

Στο ύψος των περιστάσεων καλούμε να σταθεί και το πολιτικό σύστημα της χώρας επιδεικνύοντας τα απαραίτητα αντανακλαστικά για να γυρίσουμε οριστικά σελίδα στις παθογένειες του παρελθόντος.” Να σημειώσουμε ότι στο παρελθόν υπήρχαν σοβαρά κρούσματα όπως είχαμε δει σε δημοσιεύματα για ανάλογες πρακτικές εξαγοράς συνειδήσεων αλλά σίγουρα η ανακοίνωση της Πανελλαδικής συνομοσπονδίας προβληματίζει για το επίπεδο του αυτοκαταργούμενου από γυρολόγους της πολιτικής…δήθεν πολτικού πολιτισμού. Επειδή στην συνομοσπονδία συμμετέχουν και Μεσσήνιοι θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε αν έχουμε και κρούσματα στην Μεσσηνία.

ΓΙΑΝ.ΜΠΟΖΙΚΑΣ