Η επίσημη ενημέρωση από το Νοσοκομείο Σπάρτης για τους 2 νεκρούς εργάτες

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σήμερα Τρίτη 1/8 γύρω στις 10.30′ το πρωί, διακομίσθηκαν από το ΕΚΑΒ στο τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του γενικού νοσοκομείου Λακωνίας (νοσηλευτική μονάδα Σπάρτης) τρεις εργάτες, που εργάζονταν σε συνεργείο καθαρισμού του κέντρου βιολογικού καθαρισμού του δήμου Ευρώτα, στην περιοχή της Σκάλας Λακωνίας.

Το συνεργείο ανήκε σε ιδιώτη εργολάβο.

Το τμήμα Επειγόντων Περιστατικών καθώς και όλο το προσωπικό του νοσοκομείου μπήκαν από την πρώτη στιγμή σε κατάσταση συναγερμού, με αποτέλεσμα οι όποιες προσπάθειες κατεβλήθησαν να εκδηλωθούν στον ελάχιστο χρόνο.

Εξ αυτών:

1. Άνδρας ηλικίας 37 ετών. Προσήλθε άσφυγμος και χωρίς δική του αναπνοή. Έγιναν προσπάθειες καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, οι οποίες όμως δυστυχώς απέβησαν άκαρπες, με αποτέλεσμα απλώς να διαπιστωθεί ο θάνατός του.

2. Άνδρας 22 ετών. Ήρθε σε κωματώδη κατάσταση, με οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια. Διασωληνώθηκε άμεσα, κατεβλήθησαν συνεχείς προσπάθειες αναρρόφησης υγρών από τους πνεύμονες. Η κατάστασή του κρίνεται σοβαρή και κρίσιμη. Μόλις σταθεροποιηθεί, θα διακομισθεί σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

3. Άνδρας 66 ετών. Προσήλθε με μέτρια αναπνευστική ανεπάρκεια, η κατάστασή του κρίνεται σταθερή και ικανοποιητική.

Επίσης, δυο πυροσβέστες-διασώστες καθώς και ένας αστυνομικός με αναπνευστικά προβλήματα.

Ενημερωθήκαμε ότι υπάρχει δυστυχώς και δεύτερος νεκρός. Πρόκειται για άνδρα ηλικίας περίπου 40 ετών, αγνώστων στοιχείων, ο οποίος διακομίσθηκε νεκρός στο κέντρο υγείας Βλαχιώτη.

Η διοίκηση και το προσωπικό του Γ.Ν. Λακωνίας εκφράζουν τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των νεκρών.