«Η Καλαμάτα είναι το απόλυτο αυτοδιοικητικό success story» – Συνεργασία των Δημάρχων Θ. Βασιλόπουλου και Κ. Μπακογιάννη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η πολύ καλή συνεργασία των Δήμων Καλαμάτας και Αθηναίων επιβεβαιώθηκε κατά τη συνάντηση των Δημάρχων Θανάση Βασιλόπουλου και Κώστα Μπακογιάννη στο Δημαρχείο Καλαμάτας, σήμερα Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021.

Οι Δήμαρχοι είχαν τη δυνατότητα, παρουσία συνεργατών τους να συζητήσουν για θέματα κοινού ενδιαφέροντος και να ανταλλάξουν απόψεις πάνω σε αυτοδιοικητικά ζητήματα. Επίσης, συμφωνήθηκε η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο Δήμων στους τομείς της τεχνολογίας – καινοτομίας και του πολιτισμού. Θετική ήταν η ανταπόκριση του Κώστα Μπακογιάννη στην πρόταση του Θανάση Βασιλόπουλου για στήριξη του Δήμου Αθηναίων στη διεκδίκηση από την πλευρά του Δήμου Καλαμάτας ένταξης στο πρόγραμμα των «100 κλιματικά ουδέτερων πόλεων έως το 2030».

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ακολούθησαν κοινές δηλώσεις των δύο Δημάρχων.

DSC 0533 Medium ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε: «Καλωσορίζω στην Καλαμάτα, τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη. Με τον Δήμαρχο έχουμε αναπτύξει μία εποικοδομητική συνεργασία. Μία συνεργασία που ενισχύει τους δεσμούς των Δήμων Καλαμάτας και Αθηναίων, με στόχο να αναπτύξουμε δράσεις στους τομείς της τεχνολογίας και καινοτομίας, που θα αποβούν ωφέλιμες για τους πολίτες μας.

Να αναφέρω για όσους δεν το θυμούνται, ότι με τον Δήμαρχο έχουμε υπογράψει κατά τη δεύτερη φάση της πανδημίας, συμφωνητικό αμοιβαίας συνεργασίας, όπου ο Δήμος Αθηναίων μας παρείχε 37 ψηφιακές υπηρεσίες, τις οποίες χρησιμοποιήσαμε για τις ανάγκες εξυπηρέτησης των συνδημοτών μας, τις οποίες εντάξαμε στον σχεδιασμό μας και στη λειτουργία του Δήμου μας. Επίσης είναι σημαντικό να αναφέρω την πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των στελεχών των Δήμων μας.

Ενημέρωσα τον Δήμαρχο για τις αναπτυξιακές μας πρωτοβουλίες και ζήτησα τη στήριξή του για τη μεγάλη προσπάθεια που έχει ξεκινήσει ο Δήμος μας, με την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. για τη διεκδίκηση της Καλαμάτας για τη συμμετοχή της στο πιλοτικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα των “100 κλιματικά ουδέτερων πόλεων έως το 2030”.

Οι αυτοδιοικητικοί έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να συνεργαστούμε για να φέρουμε θετικά αποτελέσματα για τους δημότες μας και χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η συνεργασία μας με τον Δήμαρχο Αθηναίων».

242089817 6113129425425913 2470405878199386626 n Κ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ SUCCESS STORY»

Εν συνεχεία ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε: «Θέλω να πω ότι έχω πολύ μεγάλη χαρά και πολύ μεγάλο ενθουσιασμό που είμαι στην Καλαμάτα. Βεβαίως όλοι εσείς το ξέρετε καλύτερα από εμένα. Η Καλαμάτα είναι το απόλυτο αυτοδιοικητικό success story και η συνεργασία μας δεν είναι τίποτα παραπάνω από μία υποχρέωση και μία δέσμευση που έχουμε δώσει ο ένας στον άλλον. Η συνεργασία στην ψηφιακή μετάβαση –η Καλαμάτα έχει κάνει σημαντικά βήματα-, έχουμε την πλατφόρμα η οποία ήδη έχει μία μεγάλη κοινότητα ενεργών χρηστών, έχουμε μία πολύ καλή συνεργασία σε ζητήματα που θα χαρακτήριζα λίγο πιο βαριά, τεχνικά, μέσω της “Ανάπλασης Α.Ε.” και του ΕΜΠ, έχουμε κοινές ανησυχίες για τη σημασία του ανασχεδιασμού των πόλεών μας, του ανθρωποκεντρικού ανασχεδιασμού βάσει των αρχών της βιωσιμότητας και της αειφορίας, έχουμε μια καλή συνεργασία που μπορούμε να εμβαθύνουμε στα ζητήματα πολιτισμού και ασφαλώς ο Δήμος Αθηναίων κι εγώ προσωπικά θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη διεκδίκηση της Καλαμάτας, νομίζω ότι αξίζει η Καλαμάτα να είναι μία από τις 100 ευρωπαϊκές πόλεις, τις 100 ευρωπαϊκές κλιματικά ουδέτερες πόλεις κι έτσι να είναι η Καλαμάτα ένας πρέσβης της Ελληνικής Αυτοδιοίκησης σε όλη την Ευρώπη».