Η Καλαμάτα στην πορεία προς την υπογραφή του Κλιματικού Συμβολαίου της

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022 στην αίθουσα συνεδριάσεων «Δημάρχου Χρ. Μαλαπάνη», στο ιστορικό Δημαρχείο της πόλης, με αντικείμενο την πορεία της Καλαμάτας στο δρόμο προς την υπογραφή του Κλιματικού Συμβολαίου, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στις 100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις της Ευρώπης έως το 2030.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, η ομάδα στρατηγικού σχεδιασμού, η ομάδας συντονισμού, επικεφαλής αξόνων δράσης και μέλη των θεματικών ομάδων καθώς και Ευρωπαίοι εμπειρογνώμονες του Mission.

Κατά τη συνάντηση, υπήρξε αναφορά και ενημέρωση στον οδικό χάρτη που πλέον ακολουθείται για τη σύνταξη του στρατηγικού σχεδιασμού, στη βάση της πρότασης που η Καλαμάτα κατέθεσε και αξιολογήθηκε θετικά κατά την α’ φάση της Αποστολής.

307078189 623189472528586 562812807703507826 n

«Όταν θέλεις να αλλάξεις την πόλη σου, πρέπει πρώτα να οραματιστείς τι πόλη θέλεις, να μοιραστείς αυτό το όραμα με τους γύρω σου, να βρεις τις κατάλληλες συνεργασίες, να αξιοποιήσεις δυνατότητες και τους ειδικούς και να εξασφαλίσεις τις χρηματοδοτήσεις. Αυτή, λοιπόν, είναι η κατάλληλη στιγμή για να γίνει η Καλαμάτα μας μία σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη», τόνισε -μεταξύ άλλων- ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος στην έναρξη της συνάντησης.

Ήδη οι ομάδες εργασίας προετοιμάζονται, έχοντας λάβει τις σχετικές κατευθύνσεις, προκειμένου το επόμενο διάστημα να ολοκληρωθεί μια σημαντική δουλειά που έχει ως σημείο αναφοράς την Καλαμάτα των επόμενων δεκαετιών.