Η Καλαμάτα στην 1η Σύνοδο του Δικτύου των 100 Πόλεων στις Βρυξέλλες

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«Η Ευρώπη πρωτοπορεί στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής και στηρίζει πόλεις της Αποστολής για την Κλιματική Ουδετερότητα έως το 2030», ήταν τα λόγια του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Frans Timmermans, από το βήμα της 1ης Συνόδου του Δικτύου των 100 Πόλεων, που διεξήχθη τη Δευτέρα 26 και την Τρίτη 27 Ιουνίου 2023, στις Βρυξέλλες.

Timmermans

Την αξία της Αποστολής ανέδειξαν με τις εισηγήσεις τους, ο επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Έρευνας και Καινοτομίας της Ε.Ε. Marc Lemaitre, ο Γενικός Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Kim Jorgensen και ο νέος Επικεφαλής της Αποστολής των Πόλεων Patrick Child.

20230627 092427 Large

Σε συνεδρία στην οποία συμμετείχαν μόνο αιρετοί εκπρόσωποι των πόλεων της Αποστολής, κατατέθηκε εκ μέρους του νεοσυσταθέντος δικτύου των Ελληνικών πόλεων με την επωνυμία ClimaNet, υπόμνημα έργων και δράσεων, καθώς και για τη διαδικασία χρηματοδότησης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Στις παράλληλες εκδηλώσεις της Συνόδου, παρουσιάστηκαν πιλοτικές δράσεων των πόλεων που είναι σε εξέλιξη και οργανώθηκαν θεματικά τραπέζια ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των εκπροσώπων των πόλων.

IMG 4307 Large

Στη Σύνοδο συμμετείχαν εκ μέρους του Δήμου Καλαμάτας, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, ο Αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης καθώς και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πληροφορικής και μέλος της συντονιστικής ομάδας του «Mission Καλαμάτα» Βασίλης Διονυσόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι στόχος του Δήμου Καλαμάτας είναι να κατατεθεί εντός  του Σεπτεμβρίου το Κλιματικό Συμβόλαιο, το οποίο σήμερα συντάσσεται από τις θεματικές ομάδες εργασίας, προκειμένου από το νέο έτος να εκκινήσει η υλοποίηση των δράσεών του.

IMG 4140 Large

Τονίζεται ότι ο Δήμος Καλαμάτας συμμετέχει αδιάλειπτα σε όλες τις εκδηλώσεις του Δικτύου, είτε είναι διαδικτυακές, είτε με φυσική παρουσία, μεγεθύνοντας την εξωστρέφεια και τη δυναμική που έχει αποκτήσει η πόλη.