Η Καλαμάτα συμμετείχε στον ποδηλατικό μαραθώνιο «Δρόμος Ελευθερίας»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στην Καλαμάτα κατέληξαν χθες, Κυριακή 5 Δεκεμβρίου το απόγευμα, οι ποδηλάτες που συμμετείχαν στον μαραθώνιο με την ονομασία «Δρόμος Ελευθερίας» ο οποίος εκκίνησε το πρωί της ίδιας ημέρας από την ιστορική Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας στα Καλάβρυτα και διέσχισε τους Δήμους Τρίπολης, Γορτυνίας, Μεγαλόπολης και Οιχαλίας.

Ο ποδηλατικός μαραθώνιος, που είχε τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας εντασσόταν στις επετειακές δράσεις με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη της Επανάστασης του 1821.

               

Ο τερματισμός έγινε στην πλατεία 23ης Μαρτίου, στο ιστορικό κέντρο της Καλαμάτας, στον εμβληματικό Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων, παρουσία του Δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου. Παρόντες ήταν επίσης, οι Δήμαρχοι Τρίπολης και Γορτυνίας Κώστας Τζιούμης και Στάθης Κούλης, οι Αντιπεριφερειάρχες Δυτ. Ελλάδας Ανδρέας Φίλιας, Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος και Πελοποννήσου Άννα Καλογεροπούλου, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Καλαβρύτων Θεόδωρος Νασιώτης, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Καλαβρύτων Ευθύμιος Τζόβολος, ο Αντιδήμαρχος Μεγαλόπολης Δημήτρης Σιέμπος καθώς και αιρετοί του Δήμου Καλαμάτας.

               

Ο Δήμαρχος Θ. Βασιλόπουλος σε δηλώσεις του, ανέφερε μεταξύ άλλων, πως ο Δήμος Καλαμάτας συνεχίζει τις δράσεις του τιμώντας την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα, αναδεικνύοντας τα διαχρονικά μηνύματα της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας και της Εθνικής Ανεξαρτησίας.