Η Καλαμάτα υποδέχθηκε τη «φλόγα της αγάπης»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τη φλόγα της αγάπης υποδέχθηκε η Καλαμάτα την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου 2020, στον προαύλιο χώρο του Μεγάρου Χορού, στο πλαίσιο της 18ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών. Τις εκδηλώσεις διοργάνωσε η Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου σε συνεργασία με τη Κ.Ε. «Φάρις» του Δήμου.

Η φλόγα έφτασε στην Καλαμάτα και παραδόθηκε από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών (ΣΕΑ) Αργολίδας «Δεσμοί Αίματος» σε εθελοντές αιμοδότες που στηρίζουν τη διάδοση της ιδέας του εθελοντισμού στην πλατεία Αγίων Αποστόλων στο Ιστορικό Κέντρο. Η φλόγα διένυσε μια μικρή διαδρομή περνώντας από την οδό Αριστομένους και μέσω της οδού Ιατροπούλου κατέληξε στο Μέγαρο Χορού.

https://www.kalamata.gr/images/arthra/2020/10/02-19589/DSC_0078_Medium.JPG

Ακολούθησε εκδήλωση με στόχο την ενημέρωση για θέματα εθελοντισμού και δωρεάς αίματος και μυελού των οστών, με ομιλητή τον Διευθυντή της Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιάννη Αδαμόπουλο.

https://www.kalamata.gr/images/arthra/2020/10/02-19589/DSC_0175_Medium.JPG

Συμμετοχή και στήριξη στην εκδήλωση είχαν, το Περιφερειακό Τμήμα Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το ΕΚΑΒ, η Ελληνική Αστυνομία καθώς και η Δημοτική Αστυνομία.

Σε χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος αναφέρθηκε στην αξία της εθελοντικής προσφοράς και στο μήνυμα που εστάλη μέσω της «φλόγας της αγάπης», ενώ ιδιαίτερη αναφορά υπήρξε στην πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου με το Δήμο κι όλους τους τοπικούς φορείς.

https://www.kalamata.gr/images/arthra/2020/10/02-19589/DSC_0120_Medium.JPG

Ο κ. Βασιλόπουλος ανέφερε επίσης ότι η αιμοδοσία είναι πράξη αγάπης και αναδεικνύει το μεγαλείο της ψυχής του ανθρώπου,  ο οποίος προσφέρει τον χρόνο και το αίμα του για τη σωτηρία ενός συνανθρώπου του.

https://www.kalamata.gr/images/arthra/2020/10/02-19589/DSC_0169_Medium.JPG

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Καλαμάτας στηρίζει έμπρακτα και ουσιαστικά κάθε πρωτοβουλία του Νοσοκομείου σχετικά με δωρεά αίματος ή μυελού των οστών.