Η Ολυμπιακή Φλόγα στην Πύλο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας στο δρόμο για τους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο, θα περιλαμβάνει και την ιστορική Πύλο.

Έπειτα από πρόταση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε.), ο Δήμος Πύλου-Νέστορος θα έχει την τιμή να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα στη γενέτειρα του πρώτου Έλληνα Ολυμπιονίκη Κωστή Τσικλητήρα, την Πύλο. Ο Δήμος και η Ε.Ο.Ε. συνεργάζονται για τη διοργάνωση μιας μεγάλης εκδήλωσης στις 12 Μαρτίου του 2020, για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας τόνισε: «Είναι ιδιαίτερη τιμή για όλους τους δημότες Πύλου-Νέστορος το γεγονός της συμπερίληψης της Πύλου στα μέρη από όπου θα διέλθει η Ολυμπιακή Φλόγα με Λαμπαδηδρομία για την έναρξη των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, στο Τόκυο. Είμαι βέβαιος ότι η επιλογή της Ε.Ο.Ε. δεν είναι τυχαία, καθότι η Πύλος είναι γενέτειρα του πρώτου Έλληνα Ολυμπιονίκη, Κωστή Τσικλητήρα, για τον οποίο είμαστε υπερήφανοι όλοι οι κάτοικοι του Δήμου μας και κατ’ επέκταση όλοι οι Έλληνες. Με μεγάλη χαρά αγκαλιάζουμε το γεγονός και με τα μέσα που διαθέτουμε θα υποστηρίξουμε την Ολυμπιακή Επιτροπή».

Ο Δήμος Πυλου – Νέστορος καλεί τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν την επιθυμία τους για συμμετοχή ως λαμπαδηδρόμοι στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία.

Η επιλογή των λαμπαδηδρόμων θα γίνει από ειδική επιτροπή, που θα συσταθεί για το σκοπό αυτό.
Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Προτεραιότητα έχουν:
•Οι Ολυμπιονίκες
• Οι διακριθέντες στον Αθλητισμό με σειρά προτεραιότητας διάκρισης (όπως Παγκόσμια – Ευρωπαϊκά – Πανελλήνια Πρωταθλήματα κ.ο.κ.)
• Οι διακεκριμένοι στις Τέχνες, στα Γράμματα και στην κοινωνική προσφορά
• Στις ανωτέρω ιδιότητες περιλαμβάνονται αθλητές ή άτομα που ανήκουν στις ομάδες με ειδικές δεξιότητες (ΑΜΕΑ).

Πέρας προθεσμίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος: 14 Ιανουαρίου 2020

Οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή στη λαμπαδηδρομία μπορούν να καταθέσουν το αίτημά τους στο Γραφείο Πρωτοκόλλου του Δήμου Πυλου -Νέστορος ή να αποστείλουν e-mail στην εξής ηλεκτρονική διεύθυνση: dpylounestoros@gmail.com. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα: 2723360230 (Αναστασία Γιαλλελή) και 2723360211 (Ελένη Καζάνα).

Το ελληνικό σκέλος της λαμπαδηδρομίας, θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Μαρτίου, με την φλόγα να καταλήγει στην Ιαπωνία για το εκεί, μεγάλο ταξίδι της.