Η Πιπίνα Κουμάντου στο Κέντρο Ημέρας Παιδιών & Εφήβων με Αυτισμό Μεσσηνίας και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ανεκτίμητη είναι η δουλειά που προσφέρει το Κέντρο Ημέρας Παιδιών και Εφήβων με Αυτισμό Μεσσηνίας, που ιδρύθηκε το 2009 από το Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Αυτισμό του νομού και το οποίο επισκέφθηκε η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, δικηγόρος, Πιπίνα Κουμάντου.

«Το Κέντρο Ημέρας λειτουργεί σε δύο όμορα κτίρια και παρέχει υπηρεσίες σε περίπου 30 παιδιά και εφήβους και τις οικογένειές τους σε εβδομαδιαία βάση, όμως οι ανάγκες είναι μεγάλες και πρέπει να αποκτήσει στέγες διαβίωσης. Το εξειδικευμένο έργο που παράγεται εκεί για τα ίδια τα παιδιά, αλλά και τις οικογένειές τους, είναι μοναδικό. Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε το έργο τους, με όποιο τρόπο μπορούμε», τόνισε η κα Κουμάντου.

Στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Ζητήματα που αφορούν το προσωπικό και τη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με την Διοικήτρια του Ελένη Αλειφέρη, η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, δικηγόρος, Πιπίνα Κουμάντου, με την οποία τις συνδέουν ισχυρές φιλικές σχέσεις, καθώς επί σειρά ετών εργάσθηκαν μαζί στο  δικηγορικό γραφείο του Αείμνηστου Γιάννη Νικητέα.

Το Νοσοκομείο της Καλαμάτας, έχει ανάγκη από νοσηλευτές, κάτι για το οποίο η Νέα Δημοκρατία έχει δεσμευτεί για αύξηση του νοσηλευτικού προσωπικού κατά 10.000 εργαζομένους ώστε να φθάσουμε τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο με 2,2 νοσηλευτές ανά κλίνη.

Επίσης, με την αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, των Κέντρων Υγείας και της προληπτικής ιατρικής που επίσης, προβλέπονται στο πρόγραμμα της ΝΔ, τα Νοσοκομεία θα αποσυμφορηθούν και θα μπορούν να προσφέρουν καλύτερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες.

«Σε σύγκριση με άλλα νοσοκομεία στην περιφέρειά μας, το Νοσοκομείο της Καλαμάτας, βρίσκεται σε ένα καλό επίπεδο στελέχωσης, αλλά χρειάζεται ακόμα πρόσληψη επικουρικών ιατρών, ώστε να μπορούν όλοι να παίρνουν τα ρεπό τους κανονικά. Μάλιστα, όπως είπε και η φίλη μου Ελένη Αλειφέρη, με ένα κλικ το Νοσοκομείο της Καλαμάτας μπορεί να  απογειωθεί», τόνισε η κα Κουμάντου.