Η πρόσοψη της Βουλής “φωτίστηκε” από την προσφορά των ΕΔ! Καιρός να φωτιστούν και οι 300…

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τη μεγάλη συνεισφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στο έθνος και το λαό τίμησε, με βίντεο που προβλήθηκε στο κεντρικό κτίριό της, η Βουλή των Ελλήνων. Το κοινοβούλιο συμμετείχε στον πανελλήνιο εορτασμό της σημερινής Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, τιμώντας αυτούς που τάχθηκαν στην υπεράσπιση της πατρίδας μας, στη διαφύλαξη των ελληνικών αλλά και ευρωπαϊκών συνόρων.

Πολύ καλή η πρωτοβουλία να “φωτιστεί” η πρόσοψη της Βουλής με το βίντεο για την ιστορία και την προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων. Μακάρι να μπορούσε να “φωτίσει” και τους 300 της Βουλής, οι οποίοι θυμούνται τις ΕΔ και την προσφορά τους στα πολύ δύσκολα και την ημέρα που εορτάζουν…

 

Οι Ένοπλες Δυνάμεις αυτή τη περίοδο βρίσκονται σε κατάσταση διαρκούς επιφυλακής. Το θέμα δεν είναι πολύ ελκυστικό για την κυβέρνηση και τα ΜΜΕ το ΄χουν “καταχωνιάσει”, αλλά όπως διαπιστώσαμε και σήμερα η τουρκική επιθετικότητα αναβαθμίζεται επικίνδυνα.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις καλούνται να αντιμετωπίσουν την κατάσταση χωρίς να ΄χουν την παραμικρή βοήθεια, εδώ και χρόνια. Όλοι έχουν απαιτήσεις απ΄ αυτές, άπαντες αναγνωρίζουν την προσφορά τους, αλλά όταν έρθει η ώρα να συζητήσουν για το πως πρέπει να ενισχυθούν αρχίζουν τα …περίεργα. Η ενίσχυση γίνεται πάντα με λάθος κριτήρια, λάθος προτεραιότητες και πρωταρχικό στόχο να μη στεναχωρήσουμε συμμάχους και τις εταιρείες τους. Αυτό ζούμε και τώρα.

 

Πολύ καλό το βίντεο, ωραία η πρωτοβουλία, αλλά εκεί στα υψηλά κλιμάκια της στρατιωτικής ηγεσίας θα πρέπει να ΄χουν καταλάβει ότι το προσωπικό των ΕΔ αλλά και το οπλοστασιό τους δεν ενισχύονται μόνο με επικοινωνία, δηλώσεις και πύρινες ημερήσιες διαταγές.

Πηγή: militaire.gr