Θαν. Πετράκος: Aκυρώνονται οι αποφάσεις του ΠΕΣΥ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μεγάλη νίκη της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» χαρακτηρίζει ο Θανάσης Πετράκος την αποδοχή των προσφυγών που κατατέθηκαν στις 28/03/2019.

Ακολουθεί το σχετικό δελτίο τύπου:

“Δεκτές κρίθηκαν οι προσφυγές που κατέθεσαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της  «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» Σαράντος Αλεξανδρής και Σταύρος  Χρυσαδάκος και ο Ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος Θεόδωρος  Βασιλακόπουλος από τις 28-3-2019 στην Επιτροπή του άρθρου 68 του π.δ.30/1996 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Περιφέρειας Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου κατά των αποφάσεων απαλλοτριώσεων που λήφθηκαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου της 13ης Μαρτίου 2019 για το έργο αυτό λόγω μη νόμιμης σύγκλησής του.

Υπερασπίζουμε τη νομιμότητα απέναντι στην αντιδημοκρατική εκτροπή της Περιφερειακής Αρχής της Πελοποννήσου και της τακτικής της «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» προκειμένου να νομιμοποιήσει ένα «αμαρτωλό» έργο.

Για μια ακόμη φορά διατυπώνουμε την σταθερή αντίθεση μας στην ουσία της επιλογής της διαχείρισης των απορριμμάτων από την Περιφερειακή Αρχή και την κυβέρνηση προτάσσοντας και διεκδικώντας ένα διαφορετικό μοντέλο εναλλακτικής, και αποκεντρωμένης διαχείρισης, φιλικό στο περιβάλλον και οικονομικό για τους πολίτες.

Οφείλει η νέα Περιφερειακή Αρχή να εγκαταλείψει το σχέδιο ΣΔΙΤ του κ. Τατούλη. Δεν μπορεί πλέον να μας λέει ότι δεν γίνεται αλλιώς. Τώρα μπορεί και πρέπει να υπάρξει λύση βιώσιμη για το περιβάλλον και  οικονομικά συμφέρουσα για τους πολίτες της Πελοποννήσου.”