Θεσσαλονίκη: Παλαιοημερολογίτης Δεσπότης καλεί τους πιστούς σε drive in θεία λειτουργία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σάλος έχει προκληθεί στους κόλπους της εκκλησίας του παλαιού ημερολογίου από την δράση ενός παλαιοημερολογίτη δεσπότη, ο οποίος προτρέπει τους ακολούθους του να μην δεχτούν να εμβολιαστούν με το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, ο συγκεκριμένος Δεσπότης ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει λειτουργία εντός των επόμενων ημερών σε χωριό της Θεσσαλονίκης. Η ακολουθία θα γίνει σε Ναό που ανήκει στους Γνήσιους Ορθόδοξους Χριστιανούς. Οι πιστοί της συγκεκριμένης Οργάνωσης των Γ.Ο.Χ. έχουν ενημερωθεί για την ώρα προσέλευσης. Η οδηγία, ωστόσο, τους καλεί να παραμείνουν στα αυτοκίνητά τους. Όταν είναι έτοιμος ο Δεσπότης θα τους ειδοποιήσει για να μεταλάβουν.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Δεσπότης, που είναι μέλος της ιεράς συνόδου της εκκλησίας των Γ.Ο.Χ., πραγματοποιεί ομιλίες σε διάφορες περιοχές της Μακεδονίας. Μέσω των ομιλιών αυτών προτρέπει τον κόσμο να μην εμβολιαστεί κατά της Covid-19. Η συγκεκριμένη προτροπή έχει προκαλέσει αντιδράσεις μεταξύ των παλαιοημερολογιτών. Κάποιοι εκ των πιστών έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να θωρακιστούν απέναντι στην νόσο Covid-19 κάνοντας το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

Σημειωτέον ότι η Εκκλησία των Γ.Ο.Χ. δεν έχει καμία σχέση με την Εκκλησία της Ελλάδος και τα επίσημα όργανά της.

Πηγή: thestival.gr