Θοδωρής Γιάνναρος: Τι αναφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook αναφορικά με τη φωτιά στη Ρόδο ο εντεταλμένος ερευνητής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Newsbomb

Σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook αναφορικά με τη φωτιά στη Ρόδο ο εντεταλμένος ερευνητής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Θοδωρής Γιάνναρος, αναφέρει,

«Πόσες ακόμα πυρκαγιές θα πρέπει να δούμε να εκρήγνυνται και να μετατρέπονται σε καταστροφικά συμβάντα πριν αποφασίσουμε να αλλάξουμε τρόπο διαχείρισης»

«Σχετικά με τη δασική πυρκαγιά στη Ρόδο, η παρακάτω ομάδα χαρτών αναδεικνύει τους λόγους της σημερινής της έκρηξης. Εκτιμώμενη ευφλεκτότητα, ταχύτητα εξάπλωσης, θερμικό φορτίο και δυσκολία ελέγχου είναι σήμερα στο ανώτατο επίπεδο επικινδυνότητας.

Αυτή ακριβώς η επιτήρηση των πυρομετεωρολογικών συνθηκών αποτελεί απαραίτητο στοιχείο για την ενίσχυση της ετοιμότητας μας μέσα από την υιοθέτηση επιστημονικά τεκμηριωμένων εργαλείων και υπηρεσιών και την αξιοποίηση επιστημονικής γνώσης αιχμής.

Η παραπάνω πληροφορία εξάγεται από τον υπολογισμό του Καναδικού Συστήματος Πυρομετεωρολογικών Δεικτών με βάση τις μετρήσεις των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών της μονάδας ΜΕΤΕΟ του ΕΑΑ.

ΥΓ. Τα παραπάνω αποτελούν προσωπική άποψη/τοποθέτηση»

Πηγή: Newsbomb