Θ. Βασιλόπουλος: «Να στηρίξουμε την τοπική οικονομία»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Κάλεσμα προκειμένου να στηριχθούν τα τοπικά εμπορικά καταστήματα, απηύθυνε χθες, Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021, από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος. Ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Βασιλόπουλος:

«Βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα. Το βλέπουμε, νομίζω ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι ο κόσμος έχει ανάγκη από το να ανέβει λίγο η ψυχολογία του, ακόμα και σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας.

Θέλω να απευθύνω ένα κάλεσμα προς τους συνδημότες μας, και την περίοδο αυτή να στηρίξουν την τοπική οικονομία, τα τοπικά εμπορικά καταστήματα. Η στήριξη των τοπικών καταστημάτων είναι και στήριξη στις θέσεις εργασίας, είναι και στήριξη στα επαγγέλματα του καθενός, καθώς τα χρήματα μένουν εδώ και προφανώς επιστρέφουν στο Δήμο μας.

Ως Δήμος στο μέτρο των δυνατοτήτων που υπάρχουν, έχουμε επιχειρήσει να δημιουργήσουμε ένα καλό γιορτινό κλίμα, είμαστε σε επικοινωνία, σε ανοιχτή γραμμή με τον εμπορικό κόσμο, με τους εκπροσώπους τους στον εμπορικό σύλλογο, όπου χρειαστεί να συνεργαστούμε, να κάνουμε εν πάση περιπτώσει ότι μπορούμε για να ενισχύσουμε την κίνηση στην τοπική οικονομία».

Νωρίτερα, ο Δήμαρχος είχε δώσει ευχές ενόψει των εορτών, ενώ αναφορά υπήρξε στην πορεία της πανδημίας, σημειώνοντας:

«Άγιες ημέρες έρχονται, να ευχηθώ σε όλους υγεία και καλές γιορτές. Γιορτές που για ακόμα μια χρονιά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, να τηρούμε τα μέτρα, να προστατεύουμε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας. Η κατάσταση δεν μπορεί να πει κανείς ότι πάει καλά, η πανδημία είναι εδώ, όπως εδώ είναι και οι συνέπειες της υγειονομικής κρίσης που όλοι, άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Σε όλη αυτή την κατάσταση που και στην ψυχολογία του κόσμου επιδρά αρνητικά, είναι θετικό ότι υπάρχει μια καλή τάση στους εμβολιασμούς και για την τρίτη δόση και ανθρώπων που πείθονται και κάνουν το εμβόλιο. Έχουμε μπροστά μας το χειμώνα, τα κρούσματα προφανώς και μας προβληματίζουν, όπως επίσης μένει να δούμε πως θα εξελιχθεί και η υπόθεση με την μετάλλαξη όμικρον. Σίγουρα είναι μια περίοδος όχι ευχάριστη, ωστόσο είναι βέβαιο ότι είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ότι πριν από ένα έτος, τότε που δεν υπήρχαν τα εμβόλια και όλοι θυμόμαστε και τα περιοριστικά μέτρα.

Προσοχή λοιπόν, να ακούμε τους ειδικούς, να υπάρξουν οι εμβολιασμοί, να τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας και προφανώς και από το βήμα αυτό να καλέσουμε τους συμπολίτες μας να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων να προστατεύσουν την υγεία τους και την υγεία των κοντινών τους ανθρώπων. Ας ελπίσουμε ότι αυτές οι γιορτές θα είναι οι τελευταίες υπό αυτές τις συνθήκες».