Ικανοποίηση Αλειφέρη για τα έργα της Περιφέρειας που ενισχύουν την Τριφυλία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΕΡΓΑ της Τριφυλίας που υλοποιεί η περιφέρεια Πελοποννήσου πιστεύοντας στην πραγματική αποκέντρωση ξεκαθάρισε με δηλώσεις της από τους Γαργαλιάνους κατά την εορτή του πολιούχου της πόλης, βάζοντας τα πράγματα στην θέση τους αναφορικά με τα ουσιαστικά έργα που εκπονεί η περιφερειακή αρχή η Αντιπεριφεριάρχης κ.Ελένη Αλειφέρη.

Η κα Αλειφέρη δεσμεύτηκε ότι «Άμεσα θα προχωρήσει και το έργο για το Βάλτα – Γαργαλιάνοι το οποίο πράγματι είναι ένα τμήμα το οποίο είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο, και παρότι δεν ανήκει στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο είναι απόφαση της Περιφερειακής Αρχής να το χρηματοδοτήσει και αυτό το έργο γιατί είναι εξαιρετικά σημαντικός άξονας και επικίνδυνος για την περιοχή. 
Προχωράει η μελέτη μας για την πίστωση των 245.000 ευρώ που έχουμε διαθέσει για το γεφύρι του Λαγκουβάρδου, αυτό είναι κάτι για το οποίο θα πρέπει να επιταχύνουμε τους ρυθμούς μας, έχει θέματα και για την κυκλοφορία αλλά και για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής”.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΚΑΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
Η κα Αλειφέρη αναφερόμενη σε άλλα έργα δήλωσε άκρως ικανοποιημένη για το λιμάνι της Κυπαρισσίας καθώς “στο Περιφερειακό Συμβούλιο έγινε και η τελευταία διαδικαστική διόρθωση στην προγραμματική σύμβαση για να πάει στο ελεγκτικό συνέδριο και να προχωρήσει, έχει δημοπρατηθεί και έχει μια πολύ έκπτωση και είναι κάτι που πρέπει να γίνει. Εμείς θα συμβάλουμε και υπάρχει μια πολύ καλή συζήτηση με το δήμαρχο και για το δρόμο Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι το οποίο  είναι ένα έργο το οποίο είναι από ότι φαίνεται στις προτεραιότητες και στην ατζέντα της περιοχής. Ασφαλώς είδαμε και το έργο του βιολογικού καθαρισμού και της αποχέτευσης των Γαργαλιάνων. Εκείνο που επίσης θέλουμε να επιβεβαιώσουμε και μεταφέρω και την άποψη του κ. Περιφερειάρχη είναι ότι η περιοχή της Τριφυλίας και ιδιαίτερα η περιοχή των Γαργαλιάνων δέχεται θετικές επιρροές από την ανάπτυξη και την άνοδο της λειτουργίας της Costa Navarino και γενικότερα από την τουριστική άνοδο, τυγχάνει της ιδιαίτερης προσοχής μας και για αυτό και οι δράσεις και η κατεύθυνση που έχει η Περιφέρεια σε αυτή την περιοχή θα είναι στοχευμένες πραγματικά μέσα από την τάση ανάπτυξης που έχει αυτή η περιοχή» είπε χαρακτηριστικά.
ΙΩΑΝ. ΜΠ.