Ισραήλ: Εκκένωση της Γάζας με 1,1 εκατ. Παλαιστίνιοι να βρίσκονται σε απόγνωση

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
in.gr

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς, αφού αναγκάστηκαν χιλιάδες οικογένειες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους φεύγοντας από την βόρεια πλευρά της Λωρίδας της Γάζας με κατεύθυνση προς την νότια πλευρά της με ελάχιστα εφόδια, υπάρχουν ενδείξεις ότι το Ισραήλ θα δώσει μία απάντηση στην Χαμάς μετά την εισβολή της στις 07/10. Σοκαριστικές φωτογραφίες και βίντεο από την εκκένωση της περιοχής.

in.gr
in.gr

Ο ΟΗΕ προέτρεψε το Ισραήλ να ανατρέψει την εντολή της εκκένωσης καθώς φαίνεται καταστροφικός διότι σχεδόν ο μισός πληθυσμός της περιοχής εκκενώνετε μαζικά. Όπως ανέφερε, «Είναι αδύνατο για τους αμάχους να εκκενώσουν χωρίς καταστροφικές ανθρωπιστικές συνέπειες».

Λίγο πριν ξεκινήσει η εκκένωση οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ανέφεραν χαρακτηριστικά, «Πολίτες της Γάζας, εκκενώστε νότια για τη δική σας ασφάλεια και την ασφάλεια των οικογενειών σας και αποστασιοποιηθείτε από τους τρομοκράτες της Χαμάς που σας χρησιμοποιούν ως ανθρώπινες ασπίδες. Τις επόμενες ημέρες, ο Ισραηλινός Στρατός θα συνεχίσει να επιχειρεί σημαντικά στην πόλη της Γάζας και θα καταβάλει εκτεταμένες προσπάθειες για να αποφύγει να βλάψει τους αμάχους».

Με ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη και φωνητικά μηνύματα επιχείρησαν να ενημερώσουν τον κόσμο για την εκκένωση. Πάνω από 6.000 βόμβες στη Γάζα έχουν ρίξει οι Ισραηλινοί καθώς χιλιάδες άνθρωποι προσπαθούν να φύγουν.

Ενημέρωση προς τους Παλαιστίνιους η Χαμάς: 

Η Χαμάς από μία άλλη οπτική γωνία προσπαθεί να πείσει τους Παλαιστίνιους να μείνουν στα σπίτια τους, αναφέροντας: «Παραμείνετε σταθερά στα σπίτια σας και αντισταθείτε μπροστά σε αυτόν τον αηδιαστικό ψυχολογικό πόλεμο που διεξάγεται από την κατοχή».

Πηγή: in.gr