Ιστορίες και παραμύθια στο Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018, το Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας θα γεμίσει ιστορίες και παραμύθια που θα «περπατήσουν» στα δρομάκια της παλιάς πόλης.

Ταξιδευτές θα είναι η Χριστίνα Δίμιζα, η Λίλλυ Τριαντάρη και ο Σπύρος Τσίρος, που θα προσπαθήσουν να αναβιώσουν τις εποχές εκείνες, κατά τις οποίες οι ταξιδιώτες κουβαλούσαν στις πραμάτειες τους ιστορίες μαγικές, μα κι αληθινές..

Συμμετέχουν, επίσης, μέλη του Παραδοσιακού Τμήματος του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας και της ομάδας εθελοντών φοιτητών του προγράμματος «Καλαμάτα 1821-Δρόμοι Ελευθερίας», που αποτελεί πρόταση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην οποία συμπράττει ο Δήμος Καλαμάτας.

Το ραντεβού έχει ορισθεί στο ιστορικό εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων στις 21:00 και από εκεί, όσοι μετάσχουν, θα «περπατήσουν» τις ιστορίες στα δρομάκια του Ιστορικού Κέντρου από την Υπαπαντή μέχρι την πλατεία Όθωνος και από τους Αγίους Αποστόλους στην οδό Αμφείας.

Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται από τις «Μουσικές του Κόσμου» σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Καλαμάτα 1821-Δρόμοι Ελευθερίας».

Υπενθυμίζεται πως οι «Μουσικές του Κόσμου» είναι ένας κύκλος εκδηλώσεων που διοργανώνουν η Κοινωφελής Επιχείρηση «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, σε συνεργασία με τον σύλλογο «Τέρψις».

Ο κύκλος φέτος είναι αφιερωμένος στην ανθρώπινη φωνή. Η ανθρώπινη φωνή από τους αρχαίους πολιτισμούς μέχρι και σήμερα αποτέλεσε και αποτελεί αφορμή, έμπνευση, λόγο και αιτία για τα μεγαλύτερα αριστουργήματα του γήινου πολιτισμού.

Ο λόγος, η ποίηση, το τραγούδι, η προσευχή, το γλέντι, η χαρά, ο πόθος, το παραμύθι, ο θρήνος, το μοιρολόι, ο πόνος από την στιγμή της γέννησης μέχρι και το τέλος του κόσμου εκφράζονται και εκφέρονται με τον ήχο της ανθρώπινης φωνής….

Αυτός θα είναι και ο στόχος του φετινού κύκλου… «Η ανθρώπινη φωνή της μοναξιάς και της σιωπής…», όπως έγραψε το 1932 στο συννεφιασμένο Λονδίνο, ο Γιώργος Σεφέρης.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση του κύκλου έχει αναλάβει η Κατερίνα Παλαιολόγου.