Κέρδισε χειροκρότημα και εντυπώσεις το 1ο Πανελλήνιο Χορωδιακό Φεστιβάλ Καλαμάτας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Πανελλήνιο Χορωδιακό Φεστιβάλ Καλαμάτας, στο Μέγαρο Χορού από 26 έως 28 Μαΐου 2023.

Συνολικά 17 χορωδίες απ’ όλη την Ελλάδα, αποτελούμενες από περίπου 500 χορωδούς προσέφεραν ένα τριήμερο γεμάτο όμορφες μελωδίες, κερδίζοντας τις εντυπώσεις και αποσπώντας το χειροκρότημα του κοινού, θέτοντας τις βάσεις ώστε το εν λόγω Φεστιβάλ να γίνει θεσμός.

Τη διοργάνωση έχει ο Δήμος Καλαμάτας και η Κ.Ε. Φάρις, σε συνεργασία με τις Καλαματιανές χορωδίες: Ένωση Φίλων Μουσικής Καλαμάτας «Αρμονία», Διεθνής Χορωδία «Allegri» Καλαμάτα και Μουσικός Όμιλος Καλαμάτας «Ορφεύς». Ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς όλους όσοι βοήθησαν για την υλοποίηση του Φεστιβάλ, ανέφερε ότι η Καλαμάτα έχει πλούσια παράδοση στη χορωδιακή μουσική και επεσήμανε ότι «το 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας αποτελεί μια απόδειξη της δύναμης της μουσικής να φέρνει κοντά τους ανθρώπους».

Το Πανελλήνιο Χορωδιακό Φεστιβάλ Καλαμάτας ανανέωσε το ραντεβού του για το 2025. Υπενθυμίζεται ότι στόχος είναι το Φεστιβάλ να πραγματοποιείται ανά δύο έτη, καθώς στην Καλαμάτα το 2024 αναμένεται να φιλοξενηθεί το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ και Διαγωνισμός Χορωδιών Καλαμάτας σε συνεργασία με τον πολιτιστικό οργανισμό Interkultur.