Καλαμάτα: Μνημόνιο συνεργασίας του Δήμου με «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν σήμερα, Τρίτη 25 Αυγούστου 2020, ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος και ο πρόεδρος του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος.

Στόχος του μνημονίου, να αξιοποιηθούν οι δράσεις και η τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την υποστήριξη παιδιών και οικογενειών υπό το θεσμικό και συντονιστικό ρόλο του Δήμου Καλαμάτας. Επίσης να υπάρξει στήριξη για το έργο και τις δράσεις του οργανισμού, αλλά και να καταβληθεί κάθε προσπάθεια παροχής βοήθειας στα παιδιά και τις οικογένειες που χρήζουν στήριξης. Στην κατεύθυνση αυτή «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θέτει στη διάθεση του Δήμου Καλαμάτας και των αρμόδιων υπηρεσιών του, το σύνολο των υλικοτεχνικών υποδομών του καθώς και το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό του.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος, αμέσως μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας, ανέφερε: «Για το Δήμο Καλαμάτας τα ζητήματα κοινωνικής πρόνοιας, τα ζητήματα των παιδιών και της οικογένειας ήταν, είναι και θα παραμείνουν στις προτεραιότητές μας. Στο πλαίσιο αυτό και η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τον οργανισμό “Το Χαμόγελο του Παιδιού”, με στόχο την ενδυνάμωση της συνεργασίας που ήδη υπάρχει. Ενίσχυση που θα υπάρξει και μέσω του Συντονιστικού Κέντρου που σύντομα θα ενεργοποιηθεί στο Δήμο».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, τόνισε: «Είναι πολύ σημαντικό ότι σήμερα, επιβεβαιώνεται, επικυρώνεται η διάθεση να ενωθούν δυνάμεις. Το Χαμόγελο του Παιδιού πάντοτε στηρίζει και θέλει να στηρίζει τους θεσμούς. Και μέσω των θεσμών να στηρίζονται τα παιδιά και οι οικογένειες. Όχι με διάθεση φιλανθρωπίας αλλά με διάθεση υποχρέωσης, θέτουμε στη διάθεση του Δήμου Καλαμάτας αλλά και ευρύτερα της περιοχής, όλες τις δράσεις και τις υπηρεσίες του Οργανισμού».

Υπενθυμίζεται ότι σύντονα, δύο δομές θα αναπτυχθούν και στην πόλη μας, προκειμένου να φιλοξενηθούν φοιτητές που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση αλλά και κι ένα σπίτι ημερήσιας φροντίδας παιδιών.  Επίσης είναι σημαντικό ότι στην Καλαμάτα προβλέπεται να υπάρχει και η κινητή μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών και παιδιών του οργανισμού, η οποία είναι ενταγμένη στο ΕΚΑΒ.

 

Στη συνάντηση που προηγήθηκε συμμετείχαν επίσης, ο Αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης και ο προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Γιώργος Πετρόπουλος.