Καλαμάτα: Οδηγίες Δημάρχου για τη μέγιστη αξιοποίηση των κοινωνικών δομών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Συγκεκριμένες οδηγίες στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Σαράντο Μαρινάκη και υπηρεσιακούς παράγοντες της Διεύθυνσης Πρόνοιας του Δήμου, έδωσε ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, προκειμένου να υπάρξει η μέγιστη αξιοποίηση των κοινωνικών δομών την περίοδο αυτή.

Άμεσα υπήρξε ενεργοποίηση της διανομής κατ’ οίκον του δημοτικού συσσιτίου, ενώ η υπηρεσία επανεξετάζει τα αιτήματα που έχουν κατατεθεί ώστε καμία οικογένεια και κανένας συμπολίτης μας να μην μείνει δίχως φαγητό.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Καλαμάτας βρίσκεται ανάμεσα σε ελάχιστους στην επικράτεια που έχει δημιουργήσει και λειτουργεί Δημοτικά Μαγειρεία, με δυνατότητα παροχής -εφόσον χρειαστεί- 500 μερίδων ημερησίως.

received 764619987726567Παράλληλα, ο Δήμαρχος έχει δώσει κατεύθυνση να εξεταστεί η δυνατότητα διανομής τροφίμων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, μέσω διεύρυνσης των κριτηρίων που υπάρχουν σήμερα, σε περισσότερες οικογένειες. Σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίες, από το Κοινωνικό Παντοπωλείο εξυπηρετούνται περί τις 150 δικαιούχες οικογένειες.

Στο πλαίσιο αυτό, επίσης, εξετάζεται και η περαιτέρω αξιοποίηση της δομής «Βοήθεια στο σπίτι».