Καλαμάτα: Προχωρούν οι εργασίες στα Δημοτικά Υπνωτήρια

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες που εκτελούνται την περίοδο αυτή στο δυτικό κέντρο και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή της Αγ. Τριάδας στην  Καλαμάτα, όπου ο Δήμος φιλοδοξεί άμεσα να τεθεί σε λειτουργία μία ακόμα δημοτική κοινωνική δομή. Πρόκειται για τα Δημοτικά Υπνωτήρια, τα οποία θα λειτουργήσουν μέσω της Διεύθυνσης Πρόνοιας και τα οποία έρχονται να ενισχύσουν το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου.

Η εν λόγω δομή, που εξαγγέλθηκε στα τέλη Νοεμβρίου από τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο αναμένεται να είναι έτοιμη προς χρήση αμέσως μετά τις εορτές. Για τις εν εξελίξει εργασίες, ενημερώθηκε σε επιτόπια επίσκεψη ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος από τον ειδικό συνεργάτη – πολ. μηχανικό Βασίλη Κουτραφούρη.

Σημειώνεται ότι ο σχεδιασμός προβλέπει τη δυνατότητα τα Δημοτικά Υπνωτήρια να καλύπτουν προσωρινή νυχτερινή φιλοξενία έως και δεκαέξι (16) συμπολιτών μας, οκτώ (8) άτομα στο κάθε κτήριο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος με τη δημιουργία της συγκεκριμένης υπερσύγχρονης δομής άμεσης φιλοξενίας σκοπό έχει την κάλυψη αναγκών αστέγων δημοτών μας.

Τα Δημοτικά Υπνωτήρια θα λειτουργούν μόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας και θα καλύπτουν επείγουσες στεγαστικές ανάγκες, παρέχοντας υπηρεσίες διανυκτέρευσης, ατομικής φροντίδας και υγιεινής, ψυχοκοινωνικής στήριξης και διασύνδεσης με τις υπηρεσίες στέγασης, σίτισης, ψυχολογικής υποστήριξης, νομικής συνδρομής, συμβουλευτικής, υγείας, πρόνοιας, κοινωνικής επανένταξης και προστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα όταν αυτό είναι αναγκαίο.

Τονίζεται επίσης ότι τα Δημοτικά Υπνωτήρια θα λειτουργήσουν με συγκεκριμένο κανονισμό.