Καλαμάτα: Συνάντηση Δημάρχου με τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας Γιάννη Καρβέλη υποδέχθηκε σήμερα, Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021 στο γραφείο του, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος. Παρόντες στη συνάντηση ήταν και οι Βουλευτές Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, με αφορμή μάλιστα και την έναρξη των εμβολιασμών. Επίσης συζήτηση υπήρξε και για άλλα θέματα στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου με τις δομές Υγείας της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, καλωσόρισε τον Διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ. τονίζοντας τη μεγάλη και καθημερινή προσπάθεια των υγειονομικών για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με ιδιαίτερη αναφορά να γίνεται στο ευχάριστο γεγονός της ύπαρξης του εμβολίου και στην έναρξη της διαδικασίας εμβολιασμού.

https://www.kalamata.gr/images/arthra/2021/01/08-20117/DSC_0429_Medium.JPG

Κατά τη συζήτηση που εξελίχθηκε, ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι ο Δήμος από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πανδημίας στήριξε με πράξεις τις τοπικές δομές Υγείας, το Νοσοκομείο, το Κέντρο Υγείας και το ΕΚΑΒ, προσφέροντας εξοπλισμό, υγειονομικό υλικό αλλά και προχωρώντας σε διάφορες δράσεις (απολυμάνσεις κ.λπ.) με σκοπό την εξυπηρέτηση των αυξημένων αναγκών, πάντα σε συνεννόηση με τους υγειονομικούς φορείς.

Επίσης, ο Δήμαρχος έθεσε στον Διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ. την ανάγκη διαρκούς ενίσχυσης των δομών Υγείας με το απαραίτητο εξειδικευμένο προσωπικό, ενώ ενημέρωσε ότι ο Δήμος προχωράει τις διαδικασίες για την πρόσληψη με σύμβαση ορισμένου χρόνου, δύο νοσηλευτών προκειμένου να βοηθήσουν στην εν εξελίξει διαδικασία των τεστ και του εμβολιασμού.