Καλαμάτα: Συνάντηση Δημάρχου με τον Πρόεδρο της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Συνάντηση με αντικείμενο θέματα που απασχολούν την κοινότητα των Ρομά στην περιοχή, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020 στο Δημαρχείο Καλαμάτας. Στη συνάντηση που έγινε υπό τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά – ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, Βασίλειος Πάντζος, το μέλος της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, Κώστας Βιλανάκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Τσιγγάνων Φυλή Χαλκιδαίων Αγ. Τριάδας Καλαμάτας Βασίλης Δημητρίου και η εθελόντρια Βενετία Λιακουνάκου. Επίσης στη συνάντηση εκ μέρους του Δήμου έλαβαν μέρος ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης και η Γενική Γραμματέας Μαρία Νταμάτη.

Υπήρξε εποικοδομητική συζήτηση επί θεμάτων που αφορούν την ενσωμάτωση της κοινωνικής ομάδας, ενώ κατατέθηκαν και προτάσεις στο πλαίσιο εκπόνησης ενός στρατηγικού σχεδιασμού που θα περιλαμβάνει τη συνεργασία όλων των συναρμόδιων και εμπλεκόμενων με το θέμα φορέων.

Ακόμα έγινε αναφορά σε ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος, ενώ θα ακολουθήσει νέα συνάντηση όπου θα υπάρξει εξειδίκευση πρωτοβουλιών και δράσεων για την περιοχή.