Καλαμάτα: Συνεχίζονται οι επετειακοί εορτασμοί και δράσεις

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σύσκεψη, υπό τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 27 Αυγούστου 2021, στο Δημαρχείο, με αντικείμενο τους επετειακούς εορτασμούς και δράσεις με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης το 1821.

Στη σύσκεψη συμμετείχε η Συντονιστική Επιτροπή και η Ομάδα Εργασίας που έχει συσταθεί για την υποστήριξη των δράσεων και των εκδηλώσεων του Δήμου. Υπήρξε ένας μίνι απολογισμός για τα όσα έως σήμερα, εν μέσω των συνθηκών που η υγειονομική κρίση έχει επιβάλλει, έχουν πραγματοποιηθεί, καθώς και επικαιροποίηση του σχεδιασμού – προγραμματισμού για τα όσα θα ακολουθήσουν, τόσο εντός του 2021, όσο και το 2022 ως έργα και δράσεις «γέφυρα».

Στις φετινές δράσεις, περιλαμβάνονται μεταξύ πολλών άλλων, η έκδοση του συλλεκτικού μεταλλίου «Πνοή Ελευθερίας», η υλοποίηση του προγράμματος «Καλαμάτα 1821, Δρόμοι Ελευθερίας», η επετειακή έκδοση του βιβλίου «Ιχνηλατώντας τη συμβολή της Καλαμάτας και της Μεσσηνιακής ενδοχώρας στο Έπος της Ανεξαρτησίας. Σηματωροί και αγωνιστές του 1821», η λειτουργία του Ψηφιακού Εκθέματος στο Πνευματικό Κέντρο, επετειακές και αφιερωματικές εκδηλώσεις κ.λπ. Επίσης ακολουθεί το Μνημείο Φωτός, η μελοποίηση από τη Δημοτική Φιλαρμονική της «Προειδοποίησις εις τας Ευρωπαϊκάς Αυλάς», η δράση «λάδι του ‘21», το Φόρουμ Διπλωματίας, η σπουδαία έκθεση του Χρ. Μποκόρου κ.ά.