“Καλαμάτα Τόπος Ζωής” με υποψήφια δήμαρχο την Τόνια Κουζή

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το λογότυπο, το όνομα του συνδυασμού και τους βασικούς άξονες του σχεδίου της για το μέλλον της Καλαμάτας παρουσίασε σήμερα Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου στον Πολυχώρο “Νηπιαγωγείο” η νέα δημοτική παράταξη που θα διεκδικήσει τον δήμο Καλαμάτας με επικεφαλής την αρχιτέκτονα μηχανικό Τόνια Κουζή.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΤΟΠΟΣ ΖΩΗΣ

Το ΚΑΛΑΜΑΤΑ/ ΤΟΠΟΣ ΖΩΗΣ είναι οι λέξεις που επιλέξαμε να συνοδεύουν τη σκέψη μας και τους στόχους μας από εδώ και στο εξής. Είναι ο τόπος και όχι η πόλη, είναι το σύνολο του τοπίου – βουνό, θάλασσα & γη – είναι οι μικρότεροι τόποι, επιμέρους Δημοτικές Ενότητες, είναι οι τόποι έξω και πέρα από τα εκλογικά όρια και την αντίστοιχη διαδικασία. Ο τόπος για εμάς είναι ο τόπος που μας μεγάλωσε, ο τόπος που μας καθόρισε. Αυτόν θα επιχειρήσουμε να μελετήσουμε, να εξελίξουμε, να τον μεταφέρουμε από το σήμερα στο οραματικό αύριο, να τον μετατρέψουμε σε τόπο αναφοράς.

Posted by Καλαμάτα Τόπος Ζωής on Wednesday, 19 December 2018

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

Το ΚΑΛΑΜΑΤΑ/ ΤΟΠΟΣ ΖΩΗΣ είναι οι λέξεις που επιλέξαμε να συνοδεύουν τη σκέψη μας και τους στόχους μας από εδώ και στο εξής.

Είναι ο τόπος και όχι η πόλη, είναι το σύνολο του τοπίου – βουνό, θάλασσα & γη – είναι οι μικρότεροι τόποι, επιμέρους Δημοτικές Ενότητες, είναι οι τόποι έξω και πέρα από τα εκλογικά όρια και την αντίστοιχη διαδικασία.

Ο τόπος για εμάς είναι ο τόπος που μας μεγάλωσε, ο τόπος που μας καθόρισε. Αυτόν θα επιχειρήσουμε να μελετήσουμε, να εξελίξουμε, να τον μεταφέρουμε από το σήμερα στο οραματικό αύριο, να τον μετατρέψουμε σε τόπο αναφοράς.

Ιδρυτική Διακήρυξη
Η δύναμη της Καλαμάτας είναι οι άνθρωποί της, εκείνοι που πασχίζουν καθημερινά προσφέροντας αθόρυβα σημαντικό έργο στον επαγγελματικό τους χώρο και στην κοινωνία. Πιστεύουμε ότι το αύριο της πόλης ανήκει στην συνέργεια των πιο ικανών και άξιων δημιουργικών δυνάμεών της, που κοινό στόχο έχουν μια Καλαμάτα ανθρώπινη, βιώσιμη και γοητευτική, μια πόλη με ευτυχισμένους πολίτες.
Το μέλλον δεν είναι μια αφηρημένη έννοια και όλοι εμείς πρέπει να φροντίσουμε το μέλλον της δικής μας πόλης να βασίζεται στην αξιοκρατία, στην δημιουργικότητα, στις ίδιες ευκαιρίες προς όλους, στην αλληλεγγύη, στην ατομική ευθύνη, στην αυτοκριτική, στον αειφορικό σχεδιασμό, στην εξωστρέφεια.
Σε αυτό το μέλλον προσβλέπουμε.
Κανείς δεν θα κάνει τη ζωή μας καλύτερη, αν εμείς οι ίδιοι, οι άνθρωποί της πόλης, δεν το επιδιώξουμε, δεν το απαιτήσουμε και δεν προσπαθήσουμε για αυτό. Το μέλλον ανήκει σ’ αυτούς που έχουν την υποχρέωση να παρεμβαίνουν στα γεγονότα και να καθορίζουν την ιστορία, ως φορείς και υποκείμενά της.
Η προσπάθεια για να γίνει η Καλαμάτα μια βιώσιμη πόλη δεν μπορεί να είναι υπόθεση λίγων. Η ενασχόληση με τα κοινά δεν είναι απλώς υποχρέωση. Είναι η αυτονόητη ανάγκη οποιουδήποτε θέλει να ζει σε μια πόλη που δεν θα του είναι βάρος, άλλα πεδίο δημιουργίας.
Η προσπάθεια αυτή ξεκινά από τους πολίτες της πόλης και μόνο μέσω αυτών μπορεί να γίνει πράξη. Οι πόρτες μας είναι ανοιχτές σε κάθε άνθρωπο που συμμερίζεται τις ιδρυτικές θέσεις και τους ανιδιοτελείς στόχους μας, όπως αυτοί περιγράφονται στην ιδρυτική μας διακήρυξη .
Η παράταξη θέλει να ενσαρκώσει κι όχι απλώς να εκπροσωπήσει αυτήν την κοινωνία των πολιτών. Με την υπογραφή αυτής της διακήρυξης, σηματοδοτείται η αφετηρία μιας ενσυνείδητης πορείας προς τους πολίτες, σε κάθε γωνιά της πόλης, σε κάθε χωριό και γειτονιά με κατεύθυνση την συνειδητοποίηση και τη συστράτευση.
Η παράταξη μας είναι ανεξάρτητη και δεν εντάσσεται στις τάξεις κανενός κόμματος. Βασίζεται στις αρχές της συνεργασίας και του διαλόγου, συνομιλεί και υποδέχεται όσους δημοκρατικούς ανθρώπους υπογράφουν την διακήρυξη και δεσμευονται ότι θα συστρατευθούν κάτω από τον κοινό σκοπό, δεν θα εκτεθούν μεμονωμένα, αυτοδιοικητικά ή κομματικά σε άλλους χώρους και κόμματα, και θα πορευτούν με τις ίδιες αρχικές αξίες και ιδανικά ώστε στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές να διεκδικήσουν την νίκη, με επικεφαλής την Τόνια Κουζή.
ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΜΑΣ
Υπηρετούμε τα συμφέροντα μόνο του πολίτη της Καλαμάτας και κανενός άλλου.
Υπακούμε μόνο στην δημοκρατικά εκφρασμένη επιθυμία των πολιτών της Καλαμάτας και σε κανένα πολιτικό ή επιχειρηματικό κέντρο εξουσίας.
Δεν συναλλασσόμαστε με κανέναν για θέσεις, αξιώματα και έργα. Οδηγός μας είναι μόνο η αξιοκρατία.
Συνομιλούμε και συνεργαζόμαστε με όλους όσους διαθέτουν τις ίδιες αξίες και αρχές όπως αυτές περιγράφονται στην διακήρυξη, με την προαίρεση σκοπός τους να είναι αποκλειστικά το συμφέρον της πόλης και των πολιτών της.
Πιστεύουμε στη δύναμη της διεπιστημονικότητας, της συνεργασίας και του διαλόγου.
Αναγνωρίζουμε το εφήμερο του ρόλου μας.
ΟΙ ΣΚΟΠΟΙ ΜΑΣ
 • Ονειρευόμαστε μια πόλη για όλους που θα δίνει ίδιες ευκαιρίες σε όλους
 • Στοχεύουμε σε μία πόλη που θα έχει ως υψηλά ιδανικά την παιδεία και τον πολιτισμό
 • Φροντίζουμε για όλες τις πληθυσμιακές ομάδες και ιδιαίτερα τις πιο αδικημένες.
 • Εισάγουμε διαφανείς διαδικασίες σε όλα τα επίπεδα της διοίκησης.
 • Χρησιμοποιούμε στο έπακρο κάθε διαθέσιμη τεχνολογία και μένουμε πάντα συγχρονισμένοι με τις εξελίξεις.
 • Συντονίζουμε πλήρες αναπτυξιακό σχέδιο ώστε όσο περισσότεροι συμπολίτες μας να έχουν ευκαιρίες απασχόλησης & δημιουργίας.
 • Σχεδιάζουμε λεπτομερώς πριν προτείνουμε και πριν υλοποιήσουμε.
 • Διανέμουμε με σύνεση και σχέδιο τους πόρους της πόλης και εξορθολογίζουμε δαπάνες και έσοδα.
 • Είμαστε κάθε μέρα δίπλα στους συμπολίτες μας χωρίς αποκλεισμούς
 • Διευκολύνουμε με κάθε τρόπο την καθημερινότητά τους.
 • Διαμορφώνουμε μια πόλη προσβάσιμη από όλους.
 • Εκμεταλλευόμαστε στο έπακρο την παρακαταθήκη των προηγούμενων διοικήσεων και συνεχίζουμε το έργο τους με τις οποίες απαραίτητες προσαρμογές.

ΠΟΥ ΣΤΟΧΕΥΟΥΜΕ

Κατευθυνόμαστε στο μέλλον με πυξίδα μας τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη, τη διαφάνεια, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την προσβασιμότητα, με αξίες τον πολιτισμό και την παιδεία, με όραμα που συγκροτεί την κληρονομιά μας στις επόμενες γενιές, στο μέλλον που θέλουμε να αφήσουμε στα παιδιά μας.

Συμμετέχουμε, Συναποφασίζουμε, Διεκδικούμε, Δρούμε, Δημιουργούμε.