Καλαμάτα: Φωταγώγηση κτηρίων για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η 25η Νοεμβρίου, Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, αφιερώνεται κάθε χρόνο στις γυναίκες, που έχουν υποστεί ή συνεχίζουν να υπόκεινται σε οποιαδήποτε μορφή βίας (σωματική, ψυχολογική, οικονομική, σεξουαλική, κλπ), σε όλο τον κόσμο. Καθιερώθηκε για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 1999 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με σκοπό και στόχο την παγκόσμια και πανανθρώπινη ανάδειξη του σημαντικότατου αυτού ζητήματος, όχι μόνο για τις γυναίκες, αλλά και για ολόκληρο τον πληθυσμό.

Η διεθνής αναγνώριση του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών ως έγκλημα και κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η οποία είναι εδραιωμένη στη διάκριση με βάση το φύλο, καθιστά όλο και πιο αναγκαίο και επίκαιρο το έργο του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Καλαμάτας, για την πρόληψη, την αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας, αλλά και την άμεση αποκατάσταση των έμφυλων διακρίσεων γενικότερα.

Ο Δήμος Καλαμάτας σε συνεργασία με το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών, θέλοντας να τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρα, θα προβούν σε φωταγώγηση του ιστορικού Δημαρχείου, του νέου Δημαρχείου, καθώς και του Μεγάρου Χορού. Η παραπάνω συμβολική κίνηση στοχεύει στην πρόληψη και καταπολέμηση όλων των μορφών έμφυλης βίας, στην άρση των στερεοτύπων, καθώς και στη μετάδοση μηνυμάτων για την ισότητα των φύλων.