Καλοκαιρινές συναυλίες 2019 του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Πλησιάζει στο τέλος της και η φετινή γόνιμη εκπαιδευτική χρονιά και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας γιορτάζει με δύο συναυλίες, που θα πραγματοποιηθούν στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, την Τρίτη 18 και την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019.

O Διευθυντής του Ωδείου Στάθης Γυφτάκης επισημαίνει τα εξής: «το Δ.Ω.Κ. κλείνει φέτος 34 χρόνια θριαμβευτικής πορείας έχοντας στο δισάκι του επιτυχίες μοναδικές για μια πόλη σαν την Καλαμάτα! Οι απόφοιτοι του Ωδείου διαπρέπουν παγκοσμίως, χαρίζοντας στην πόλη μας μια ζηλευτή θέση στον παγκόσμιο χάρτη του πολιτισμού, οι Χορωδίες του και οι Ορχήστρες του έχουν εμφανιστεί με μεγάλη επιτυχία σε διεθνή Φεστιβάλ στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, οι Καθηγητές του συμμετέχουν ως μέλη επιτροπών σε Διεθνή Φεστιβάλ, σε Διαγωνισμούς και σε μουσικολογικά Φόρουμ, οι μαθητές του διεκδικούν επί ίσοις όροις βραβεία σε διεθνείς Διαγωνισμούς, ενώ τα 4 Φεστιβάλ του Ωδείου («Φεστιβάλ Κιθάρας» ,«Μουσικές του Κόσμου», «Άνοιξη των Πλήκτρων» και «Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας») φιλοξενούν καλλιτέχνες που υπηρετούν την τέχνη της μουσικής σε παγκόσμιο επίπεδο!
Στις δύο συναυλίες, στις 18 & 20 Ιουνίου 2019, το Δ.Ω.Κ. θα παρουσιάσει μεγάλο μέρος από το δυναμικό του Ωδείου, καθώς θα συμμετάσχουν οι αριστούχοι μαθητές που τιμήθηκαν με υποτροφίες στον απαιτητικό εσωτερικό διαγωνισμό του Ωδείου, το Σύνολο Κλαρινέτων, το Σύνολο Παλαιάς Μουσικής, το Σύνολο από Κιθάρες, το Σύνολο Ξύλινων Πνευστών, το Σύνολο Κρουστών, το Σύνολο Βιολοντσέλων, η Μικρή Μαθητική Ορχήστρα, τρεις Χορωδίες του Ωδείου και μια Ορχήστρα από Καθηγητές του Δ.Ω.Κ., με την συμμετοχή πλέον των 150 μαθητών του Ωδείου.
Στη συναυλία της Τρίτης 18 Ιουνίου, στις 21:00, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί η απονομή των αναμνηστικών στους αριστούχους μαθητές του Ωδείου. Κατόπιν, όλοι οι αριστούχοι θα μας παρουσιάσουν ένα μικρό δείγμα της δουλειάς τους και η συναυλία θα συνεχίσει με το σύνολο από Κιθάρες, το Σύνολο Κρουστών Οργάνων, ενώ θα κλείσουμε την βραδιά με «ολόφρεσκα» τραγούδια από την Παιδική Χορωδία του Ωδείου.
Στην συναυλία της Πέμπτης 20 Ιουνίου, στις 21:00, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, θα παρουσιαστούν τα σύνολα μουσικής του Ωδείου προσφέροντας στο κοινό ένα μουσικό ταξίδι από τον Μεσαίωνα μέχρι και τον 21ο αιώνα, μέσα από έργα για σύνολα Παλαιάς Μουσικής, σύνολα Ξύλινων Πνευστών Οργάνων, σύνολα εγχόρδων, την Μικρή Μαθητική Ορχήστρα, την λιλιπούτεια χορωδία, ενώ η συναυλία θα κλείσει με τραγούδια από τον Ελληνικό Κινηματογράφο, από την Νεανική Χορωδία του Ωδείου συνοδευόμενη από Ορχήστρα των καθηγητών του Δ.Ω.Κ.
Η είσοδος είναι ελεύθερη και στις δύο συναυλίες».

Πηγή: Δήμος Καλαμάτας