Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Τριφυλίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του δήμου Τριφυλίας που ανέρχεται σε 20,6 εκ.ευρω μειωμένος σε σχέση με πέρσι με λιτή κατάρτιση σύμφωνα με την αντιδήμαρχο οικονομικών, ενω θα υποστεί τροποποιήσεις κατα την πορεία του.

Ο κ Ανδρινόπουλος είπε ότι ειναι σοβαρό εργαλείο ο προϋπολογισμός καθως κρίνεται η διαχείριση του δήμου. Παντού διακρίνεται η προχειρότητα και η σκοπιμότητα όπως δήλωσε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, χωρίς να υπάρχει όραμα ή στρατηγικός σχεδιασμός. 
 Τόνισε ότι ο δήμαρχος ειναι λάτρης των κατατμήσεων και απευθείας αναθέσεων, προσθέτοντας ότι η δημοτική αρχή δεν απευθύνεται στη τοπική αγορά έστω στο τομέα αυτο, ενω εκτίμησε ότι υπάρχει διαφορά δηλωθέντων και εκτελεσθέντων έργων απο το προηγούμενο προϋπολογισμο. Υποστήριξε ότι η δημοτική αρχή αναλώνεται σε επικοινωνιακή τακτική χωρίς βάθος στην πραγματικότητα και την οικονομία κλίμακας.
Ανέλυσε δεδομένα του προϋπολογισμού όπως τις δαπάνες, την δημοτική και αγροτική οδοποιία, την τόνωση εσόδων, την αξιοποίηση παγίων του δήμου, καταλήγοντας ότι τον καταψηφίζει. Άσκησε επίσης κριτική στο δήμο για την ΜΚΟ που ανέλαβε τις πολιτιστικές εκδηλώσεις όταν υπάρχουν σχήματα του τόπου μας με πολύ μικρή δαπάνη, ιδίως για τις δαπανηρές εκδηλώσεις στους Γαργαλιάνους.
ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΜΕΣΩ…ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ

Ο δήμαρχος κ.κατσιβελας απαντώντας για τα πολιτιστικά είπε ότι ο προϋπολογισμός αποτελεί πολιτικό εργαλείο με βάση τις ανάγκες του δήμου, ενω είπε ότι αποτελεί κριτήριο για την επιβίωση του δήμου και όλοι κρίνονται απο τον απολογισμό των αρχών. Απάντησε στα σχόλια του κ.ανδρινοπουλου για τις κατατμήσεις, αναθέσεις έργων και διαγωνισμών λέγοντας ότι όλα εγκρίνονται απο τον επίτροπο και το ελεγκτικό συνέδριο, ενω ο σχεδιασμός των πολιτιστικών εκδηλώσεων έγινε απο τς στελέχη της κοινοφελούς επιχείρησης. Σύσσωμη τα μέλη της αντιπολίτευσης καταψήφισαν τον Προυπολογισμό.
ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ