Καταχειροκροτήθηκαν τα παιδιά του ΚΔΑΠμεΑ του Δήμου Καλαμάτας στην καλοκαιρινή γιορτή τους

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την καλοκαιρινή γιορτή του, πραγματοποίησε το ΚΔΑΠμεΑ του Δήμου Καλαμάτας την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023 στον προαύλιο χώρο της δομής (κτήριο ΚΕΦΙΑΠ).

Με θέμα το Ελληνικό καλοκαίρι, τα παιδιά του ΚΔΑΠμεΑ, μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, παρουσίασαν μία όμορφη γιορτή, γεμάτη τραγούδια, χορούς και θεατρικά, που με χαρά και κέφι προετοίμασαν όλο το προηγούμενο διάστημα.

Ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και ιδιαίτερα το προσωπικό της δομής για το λειτούργημα που επιτελεί. Δήλωση την αμέριστη συμπαράσταση του στη λειτουργία του ΚΔΑΠμεΑ ενώ παραδόθηκε και το 9θέσιο mini-van που αποκτήθηκε με δωρεά της Λέσχης Lions Καλαμάτας «Νέστωρ» και του Δήμου και το οποίο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της δομής.

Τα παιδιά του ΚΔΑΠΜΕΑ καταχειροκροτήθηκαν από αιρετούς, γονείς και επισκέπτες.

Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΔΑΠ ΜΕΑ

Το ΚΔΑΠΑ ΜΕΑ Δήμου Καλαμάτας ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Φεβρουάριο του 2018 στο πλαίσιο της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» με φορέα υλοποίησης την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης με σκοπό τη δημιουργική απασχόληση παιδιών, εφήβων, ενηλίκων με αναπηρία, την κοινωνική του ένταξη και τη  στήριξη των οικογενειών τους ώστε να αντιμετωπιστούν περιπτώσεις κοινωνικού αποκλεισμού και να αποφευχθεί η χρήση ιδρυματικής φροντίδας. Επίσης στόχο έχει τη βελτίωση της ποιότητας ζωής παιδιών, εφήβων, ενηλίκων με αναπηρίες και των οικογενειών τους.

Το ΚΔΑΠ παρέχει:

 -Κοινωνική Υπηρεσία: Αξιολόγηση των αναγκών των ωφελουμένων και των οικογενειών τους, υπηρεσίες συμβουλευτικού χαρακτήρα, πρόληψη και αντιμετώπιση κοινωνικών και οικονομικών αναγκών ωφελουμένων και της οικογένειας με διασύνδεση και παραπομπή σε Υπηρεσίες Πρόνοιας, Υγείας, Εκπαίδευσης και ότι άλλο κριθεί αναγκαίο).

-Λογοθεραπεία: Διαταραχές άρθρωσης και φωνητικές διαταραχές, διαταραχές ομιλίας, διαταραχές φωνής, διαταραχές γραπτού λόγου (δυσλεξία, δυσορθογραφία, δυσγραφία), Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή (Αυτισμός, Δυσφασίες), διαταραχές ακοής – όρασης.

-Ψυχολογική Υποστήριξη: Ατομικές ή και ομαδικές παρεμβάσεις σε παιδιά, εφήβους, ενήλικες, ατομικές ή και ομαδικές παρεμβάσεις σε γονείς (συμβουλευτική).

Φυσικοθεραπεία: Εξατομικευμένη φυσικοθεραπευτική παρέμβαση σε εγκεφαλική παράλυση, ανωμαλίες βάδισης, σπαστικότητα, σύνδρομο Down, Αυτισμός, μυϊκές δυστροφίες.

– Ειδική Φυσική Αγωγή.

Δραστηριότητες Δημιουργικής Απασχόλησης:

  • Εικαστικά, κατασκευές, κουκλοθέατρο, επιτραπέζια παιχνίδια, ανάγνωση παραμυθιών
  • Κοινωνικές δεξιότητες, αισθητηριακές δραστηριότητες, προγράμματα αυτόνομης διαβίωσης (αυτοεξυπηρέτηση, προγράμματα τουαλέτας, ατομική και προσωπική υγιεινή)
  • Κεραμική, Ζαχαροπλαστική, Μουσική, Πληροφορική, Lego therapy.

Το ΚΔΑΠ λειτουργεί στην Ανατολική Πύλη του Παλαιού Στρατοπέδου,  από την 1η Σεπτεμβρίου έως και την 31η Ιουλίου και εξυπηρετεί 50 ωφελούμενους με voucher. Όλες οι υπηρεσίες του παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ.

Η μετακίνηση των ωφελουμένων γίνεται με αυτοκίνητα του Δήμου Καλαμάτας.

Οι ώρες λειτουργίας του είναι, καθημερινά 13.30 – 21.30 (εκτός Σαββάτου, Κυριακής και επίσημων αργιών).

Τηλ. 2721360100 & 2721360765, e-mail: kdapmea.kal@gmail.com