Μητσοτάκης: “Κατώτερη των περιστάσεων η σύνοδος κορυφής της ΕΕ”

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Κατώτερη των περιστάσεων χαρακτηρίζει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τη χθεσινή σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τονίζοντας ότι η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με την μεγαλύτερη κρίση από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο τόσο ως προς την ανείπωτη ανθρώπινη τραγωδία, όσο και ως προς την οικονομική τραγωδία που προκαλεί η παράλυση της οικονομικής δραστηριότητας.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook, ειδικά στο μέτωπο της οικονομίας, η Ευρώπη ενωμένη μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα: «Θα χρειασθεί αυξημένους πόρους ώστε οι πολίτες να μην χάσουν την δουλειά τους. Αλλά και για να στηριχθούν οι επιχειρήσεις που χάνουν τον τζίρο τους. Κι όλα αυτά, σε ένα περιβάλλον κατάρρευσης των δημοσίων εσόδων. Αναπόφευκτα, η Ευρώπη θα χρειασθεί να δανειστεί περισσότερα, ώστε να ξοδέψει και περισσότερα».

Παράλληλα σημειώνει: «Μαζί με άλλους 8 συναδέλφους μου υπογράψαμε, προχθές, μια επιστολή, ζητώντας να επεξεργαστούμε την πρόταση έκδοσης ενός ειδικού Ευρωομολόγου για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς κρίσης. Το επιχείρημα είναι απλό: Ο κορονοϊός αποτελεί ένα συμμετρικό σοκ για όλους. Άρα, χρειάζεται μια κοινή απάντηση η οποία θα επιτρέψει στην Ευρωπαϊκή Ένωση να δανειστεί φτηνά, μεγάλα ποσά για λογαριασμό όλων των κρατών-μελών.

Είναι η ώρα της αμοιβαίας κατανόησης, της κοινής δράσης και των άμεσων πρωτοβουλιών. Η ώρα της μεγάλης ευθύνης με επίκεντρο τον άνθρωπο. Γιατί οι μεγάλες κρίσεις απαιτούν και γενναίες αποφάσεις. Ας τις πάρουμε!», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

 

Σύνοδος Κορυφής.Η χθεσινή σύνοδος κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπήρξε κατώτερη των περιστάσεων. Η Ευρώπη βρίσκεται…

Gepostet von Kyriakos Mitsotakis am Freitag, 27. März 2020