Καυτό Σαββατοκύριακο με τα βουνά σκουπιδιών στους δρόμους

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ασφυκτική είναι η ατμόσφαιρα σε όλη τη χώρα, αφού τα σκουπίδια και η ζέστη πνίγουν πολλές γειτονιές.

Οι δρόμοι των πόλεων  έχουν μετατραπεί σε μικρές χωματερές.

Μετά από έξι ημέρες, η κατάσταση έχει γίνει αφόρητη με όγκους σκουπιδιών να ξεχειλίζουν από τους κάδους.

Η κατάσταση αναμένεται να χειροτερέψει το Σαββατοκύριακο, καθώς η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα άνοδο.

Από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, οι εργαζόμενοι στους δήμους και κυρίως οι συμβασιούχοι στον τομέα καθαριότητας βρίσκονται σε κινητοποιήσεις και έτσι έχει γίνει αδύνατη η αποκομιδή των σκουπιδιών.

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των δήμων εμφανίζονται ανυποχώρητοι και συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους.

Εκτός από τη δημόσια υγεία τα σκουπίδια απειλούν και την εικόνα της Ελλάδας.

Νομοθετική ρύθμιση για το θέμα των σκουπιδιών προανήγγειλε ο Σκουρλέτης

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής στο Μέγαρο Μαξίμου , υπό τον πρωθυπουργό, με τους υπουργούς Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη , τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη και Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη.

Ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, είπε ότι τη Δευτέρα θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση υιοθετώντας και το σκεπτικό του Ελεκτητικού Συνεδρίου, το οποίο έκανε λόγο για πάγιες και διαρκείς ανάγκες, η οποία θα προβλέπει τη διενέργεια διαγωνισμού για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα μέσω του ΑΣΕΠ. Θα προβλέπει επίσης και την υπογραφή νέων συμβάσεων με τους εργαζόμενους που απασχολούνται μέχρι σήμερα στους δήμους, μέχρι να βγουν τα προσωρινά αποτελέσματα των επιτυχόντων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

Ο Πάνος Σκουρλέτης εκτίμησε πως με τα νέα δεδομένα δεν υπάρχει λόγος να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις και κάλεσε την ομοσπονδία των εργαζομένων και την ΚΕΔΕ, να συμβάλλουν ώστε να εκτονωθεί η κατάσταση και να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στις δουλειές τους.

Μάλιστα ο Πάνος Σκουρλέτης υπογράμμισε πως όσοι θεώρησαν ότι με την αναστάτωση των τελευταίων ημερών θα άνοιγε ο δρόμος για την είσοδο ιδιωτών στην αποκομιδή απορριμμάτων θα βρουν την κυβέρνηση απέναντί τους…

real.gr