ΚΕ.Π.Ε.Π.Ψ.Υ Μεσσηνίας: Συγκρότηση νέου Διοικητικού Συμβουλίου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Μεσσηνίας «ΚΕ.Π.Ε.Π.Ψ.Υ.» και κατόπιν ομόφωνης ψηφοφορίας συγκροτήθηκε σε σώμα η νέα σύνθεση του Δ.Σ. του Κέντρου, όπως αυτή ορίστηκε από τους φορείς οι οποίοι εκπροσωπούνται στο κέντρο.

Το νέο ΔΣ έχει ως εξής:
• Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου ο Άγγελος Χρονάς, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
• Αντιπρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου ο πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Φίλιππος Χαμαργιάς, εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας.
• Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου η Καλλιόπη Σπυροπούλου, εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσσηνίας.
• Ταμίας του Διοικητικού Συμβουλίου ο Σπύρος Καμαρινόπουλος, εκπρόσωπος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας.
• Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου: Σαράντος Μαρινάκης, εκπρόσωπος του Δήμου Καλαμάτας, Δημήτρης Γαϊτάνης, εκπρόσωπος του Δήμου Πύλου- Νέστορος, Φωτεινή Βλαχοπουλιώτη, Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης Μεσσηνίας, Εκπρόσωπος των Εργαζομένων του Κέντρου.

Ο κ. Ευάγγελος Σιδερέας, πρώην Πρόεδρος του Δ.Σ. και η Μαρία Οικονομάκου, πρώην μέλος του Δ.Σ, ως απερχόμενα μέλη ευχήθηκαν καλή και δημιουργική θητεία στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο και συνέχιση του αξιόλογου και πλούσιου επιστημονικού έργου του Κέντρου Πρόληψης Μεσσηνίας.

Τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την καλή οργάνωση και το αξιόλογο επιστημονικό έργο του Κέντρου και εξέφρασαν την αισιοδοξία αλλά και την πρόθεση τους να στηρίξουν τις δράσεις του σε επίπεδο πρόληψης.

Ο νέος Πρόεδρος του Κέντρου Άγγελος Χρονάς τόνισε πως προτεραιότητά του, όπως και του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, στον τομέα υγείας, είναι η πρόληψη, επισημαίνοντας πως η πρόληψη των εξαρτήσεων με την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των νέων κυρίως ατόμων, αλλά και η ενίσχυση όλων των παραγόντων που συμβάλλουν στην σωματική και ψυχική υγεία είναι σημαντικά στοιχεία, ώστε να μειωθεί ο αριθμός των ατόμων που έχουν εξάρτηση και να στηριχθούν όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα στη ζωή τους, ώστε να αλλάξουν στάση και να αποκτήσουν αισιοδοξία και εμπιστοσύνη στον εαυτό τους.