Κικιλίας: «Με αίσθημα ευθύνης κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια, θα δώσουμε μεγάλη μάχη»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
newsbomb.gr

Σύσκεψη για την αντιπυρική περίοδο

Ευρεία σύσκεψη με όλους τους αρμόδιους φορείς, υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα για την αντιπυρική περίοδο.

«Γίνεται μια τεραστία προσπάθεια, μέσα σε μια κλιματική κρίση που βιώνουμε, όπως και όλος ο πλανήτης. Όλοι μαζί κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια, σε μια δύσκολη αντιπυρική περίοδο», είπε ο κ. Κικίλιας για να αναφερθεί στη συνέχεια στις καιρικές συνθήκες που επικράτησαν τον χειμώνα – με λιγότερες βροχές και χιόνια – που δημιουργούν κατάσταση που προβληματίζει για το καλοκαίρι. Ωστόσο υπογράμμισε πως υπάρχει οργάνωση για να αντιμετωπιστεί η όποια κατάσταση με τον καλύτερο τρόπο, και σημείωσε πως οι νομοθεσίες του Νοεμβρίου του 2023 άλλαξαν στο σύνολο, το σχέδιο προσέγγισης των δασικών πυρκαγιών.

«Το νέο δόγμα του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας», εξήγησε ο κ. Κικίλιας, είναι η «άμεση απογείωση εναέριων μέσων με την έναρξη της πυρκαγιάς, μεγαλύτερες δυνάμεις στο πεδίο, πυροσβέστες και οχήματα, υποχρεωτικά δασάρχης κατά την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, υποχρεωτικά η τοπική αυτοδιοίκηση με υδροφόρες και άλλα μηχανήματα, ο στρατός εάν χρειαστεί να συνδράμει, αλλά και η αστυνομία, προκειμένου να διευκολύνει τις μετακινήσεις, ειδικά σε περιπτώσεις εκκένωσης οικισμών».

Ο υπουργός τόνισε πως «από θέση ευθύνης, είμαστε οργανωμένοι και θα κάνουμε το καλύτερο. Σε μία μάχη, πάει κανείς με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες που μπορεί ανάλογα με τις περιστάσεις», για την προστασία των συμπολιτών και των περιουσιών τους, καθώς και του περιβάλλοντος.

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr