Κοινό μήνυμα του Δ.Σ. Καλαμάτας για εμβολιασμούς

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Κοινό μήνυμα, για εμβολιασμούς και ανάγκη ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας, εξέπεμψε κατά την 15η/2021 συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, με αφορμή προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση για τη διαχείριση της πανδημίας.

Ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος κατά την τοποθέτησή του, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Βρισκόμαστε εν μέσω μιας εξαιρετικά κρίσιμης περιόδου και αυτό καθώς η κατάσταση με την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού μας προβληματίζει και μας ανησυχεί.

Μας προβληματίζει και μας ανησυχεί καθώς τα δεδομένα που έχουμε στη διάθεσή μας αποτυπώνουν μια αυξητική τάση του επιδημιολογικού φορτίου, μία τάση που καθημερινά το τελευταίο διάστημα -κυρίως το τελευταίο 15ήμερο- αποτυπώνεται και στα στοιχεία του ΕΟΔΥ με τα θετικά κρούσματα.

Όπως όλοι γνωρίζετε έως τις 3 Σεπτεμβρίου στη Μεσσηνία εφαρμόζονται τοπικά μέτρα. Γνωρίζω ότι προφανώς και ορισμένους θα τους επηρεάσουν και οικονομικά, όμως πρέπει όλοι να σεβαστούμε τις αποφάσεις, να τηρήσουμε τα μέτρα, να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί. Καταλαβαίνω ότι η μετακίνηση του πληθυσμού έπαιξε προφανώς ρόλο, και με επισκέπτες και με ντόπιους που επιστρέφοντας από διακοπές νόσησαν.

Υπάρχει σήμερα μια πραγματικότητα και καλούμαστε όλοι μαζί, να συνεργαστούμε για να την αντιμετωπίσουμε».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο Δήμαρχος σημείωσε: «Ως Δήμος έχουμε καθήκον και υποχρέωση να πράττουμε ότι το καλύτερο και θαρρώ πως όλοι σε αυτό το θέμα είμαστε στην ίδια πλευρά. Και αν θέλετε είναι τουλάχιστον σημαντικό που στην περιοχή μας μέχρι σήμερα τουλάχιστον, παρά τη διάθεση που κατά καιρούς ορισμένοι έδειξαν, η πανδημία δεν αποτέλεσε και δεν αποτελεί πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης. Και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε.

Το έχουμε πει και το επαναλαμβάνουμε διαρκώς. Μόνο με τον εμβολιασμό μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Καλώ για μία ακόμη φορά τους συμπολίτες μας που δεν έχουν εμβολιαστεί για τους δικούς τους λόγους. Να ενημερωθούν σωστά. Να ακούσουν τους ειδικούς. Την επιστημονική κοινότητα. Τους επίσημους φορείς. Δεν είμαστε εδώ για να κινδυνολογήσουμε, όμως είναι ξεκάθαρο ότι αν δεν αλλάξει η εικόνα, η συμπεριφορά, η αντίληψη μας πάνω στην αντιμετώπιση της πανδημίας, δεν θα έχουμε μόνο τέταρτο, αλλά πέμπτο, έκτο και έβδομο κύμα με ότι τραγικές συνέπειες μπορεί να έχει αυτό για την υγεία μας, την οικονομία μας, την ίδια μας την κοινωνία».

Εισηγητής του θέματος ήταν ο επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες», ιατρός Μανώλης Μάκαρης, ενώ κατά τη συζήτηση τοποθετήθηκαν επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων και δημοτικοί σύμβουλοι.