Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Κυπαρισσία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με λαμπρότητα και επισημότητα η έδρα του Δήμου Τριφυλίας, η Κυπαρισσία, τιμά και γιορτάζει σήμερα Πέμπτη την Παντριφυλιακή εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού! Την παραμονή της εορτής το απόγευμα της Τετάρτης, πλήθος πιστών από άλλες περιοχές του Νομού με εκδρομικά λεωφορεία παρέστησαν στον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην «Πανηγυρίστρα».

Σύμφωνα με πληροφορίες στην περιοχή βρέθηκαν περισσότερα από 15 λεωφορεία με πιστούς από την ευρύτερη περιοχή και την Αθήνα, για να προσκυνήσουν ευλαβικά τον στολισμένο με βασιλικό Τίμιο Σταυρό και να ανάψουν ένα κεράκι στην Ιερά Εικόνα.

Ανήμερα, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, οι εκδηλώσεις κορυφώνονται με τον Όρθρο και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου και ακολούθως θα γίνει Λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού και της Ιερής Εικόνας, συνοδεία μαθητών, πιστών και της Δημοτικής Φιλαρμονικής Κυπαρισσίας, στους δρόμους που εκτείνεται το πανηγύρι.

ΠΑΝΗΓΥΡΙ…ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΜΩΣ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Η μεγάλη εμποροπανήγυρη του Σταυρού της Κυπαρισσίας, που εκτείνεται στους δρόμους γύρω από την εκκλησία Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, έχει ήδη ξεκινήσει από τις προηγούμενες μέρες προσελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες. Η μεγάλη εμποροπανήγυρη της Κυπαρισσίας θα διαρκέσει μέχρι και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας και έχει ποικιλία εμπορευμάτων σε προσιτές τιμές.
Ωστόσο κατά γενική ομολογία οι επισκέπτες προτιμούν μια βόλτα στους δρόμους με τις παράγκες του πανηγυριού, καθώς δεν υπάρχουν χρήματα για να καταναλώσουν όπως συνηθιζόταν παλιότερα, λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και των σφιχτών προυπολογισμών στα νοικοκυριά. Σύμφωνα με τους μικροπωλητές πάντως η μείωση του τζίρου έχει ξεπεράσει το 60-70% τα τελευταία χρόνια κι αυτό δυστυχώς επικρατεί και σε άλλα πανηγύρια που διεξάγονται στην Μεσσηνία.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ