Κορωνοϊός: Καταγγέλλουν διοικητή νοσοκομείου ότι χρεώνει 70 ευρώ τους πολίτες για εξέταση δειγμάτων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Σύρου καταγγέλλουν τον διοικητή ότι απαιτεί από τους υπαλλήλους να χρεώνουν τον πολίτη το κόστος των 70 ευρώ, για εξετάσεις δειγμάτων που αποδείχθηκαν αρνητικά και δεν είχαν την έγκριση του ΕΟΔΥ.

Με έγγραφό τους οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Σύρου καταγγέλλουν τον Διοικητή, ότι ερμηνεύοντας σχετική εγκύκλιο του Ινστιτούτου Παστέρ, ζήτησε από μέλη τους,  εργαζόμενους να χρεώνουν 70 ευρώ τον πολίτη, σε περίπτωση που το τεστ για τον κορωνοϊό αποδειχθεί αρνητικό.

Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι αναφέρουν στην καταγγελία τους:

“Ο Διοικητής του Νοσοκομείου μας ενημέρωσε (τρία μέλη του συλλόγου) ότι σε περίπτωση που  στείλουν τεστ στο Παστέρ και το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, το κόστος του τεστ (70€) χρεώνεται στον πολίτη. Στην περίπτωση που πρόκειται για προσωπικό του Νοσοκομείου θα το επιβαρυνθεί το Νοσοκομείο. Αναμένουμε περαιτέρω πληροφορίες απο μέρους του σχετικά με την ερμηνεία του συνημμένου εγγράφου”.

Δείτε τι αναφέρει το Παστέρ στην ανακοίνωσή του:

ΠΟΕΔΗΝ: Να αποσυρθεί άμεσα το έγγραφο του Παστέρ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) αναφέρει ότι οι οδηγίες του ΕΟΔΥ αποτελούν εμπόδιο στην καλύτερη καταγραφή των κρουσμάτων στην κοινότητα.

“Θεωρούμε ότι το έγγραφο αυτό πρέπει άμεσα να αποσυρθεί από τον ΕΟΔΥ και το ΠΑΣΤΕΡ. Τώρα που υπάρχει διασπορά του ιού στην κοινότητα δεν θα πρέπει να φοβούνται οι γιατροί να πάρουν δείγματα σε ύποπτα κρούσματα, ούτε να προσπαθούν να βρουν κάποιον στο τηλέφωνο για να ζητάνε την άδεια του ΕΟΔΥ. Θα πρέπει να γίνονται όλο και περισσότεροι εργαστηριακοί έλεγχοι για να αποφύγουμε την διασπορά της νόσου χωρίς να είναι εμπόδια οι οδηγίες του ΕΟΔΥ και χωρίς να χρεώνονται οι ασθενείς”, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Πηγή: iatropedia.gr