Κορωνοϊός: 64 νέα κρούσματα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στους 919 οι προσβληθέντες

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Εξήντα τέσσερα νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν χθες 03/11/2020 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τον αριθμό των προσβληθέντων να ανέρχεται πλέον σε 919.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας, σημειώνεται ότι η κατανομή των νέων 64 κρουσμάτων του κορονοϊού SARS-CoV-2 στην Περιφέρεια έχει ως εξής:

Τα 51 περιστατικά καταγράφονται στην Π.Ε. Μεσσηνίας εκ των οποίων 15 είναι στενές επαφές ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, 6 περιστατικά καταγράφονται στην Π.Ε. Κορινθίας εκ των οποίων 2 είναι στενές επαφές ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, 4 περιστατικά καταγράφονται στην Π.Ε. Αρκαδίας εκ των οποίων 2 είναι στενές επαφές ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, ενώ 3 περιστατικά καταγράφονται στην Π.Ε. Αργολίδας.

Αναλυτικότερα, η κατανομή των 919 συνολικά προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό είναι ανά Περιφερειακή Ενότητα η εξής:

ΠΕ Αργολίδας: 261, εκ των οποίων οι 162 καταγράφονται σε δομή φιλοξενίας

ΠΕ Αρκαδίας: 71

ΠΕ Κορινθίας: 238

ΠΕ Λακωνίας: 65, εκ των οποίων οι 40 είναι εργάτες γης

ΠΕ Μεσσηνίας: 284

“Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 522 άνδρες και 397 γυναίκες.

Τρία (3) νέα περιστατικά νοσηλεύονται. Εκ των αναφερόμενων κρουσμάτων 42 έχουν λάβει εξιτήριο μετά από νοσηλεία, τα δε στοιχεία του συνόλου των νοσηλευόμενων – νοσηλευθέντων ανέρχονται σε 63. Τα υπόλοιπα κρούσματα είναι προς το παρόν υπό παρακολούθηση (ανάλογα με την ημερομηνία έκθεσης) λαμβάνοντας συγκεκριμένες οδηγίες. Δύο συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους.

Σημειώνεται εκ νέου ότι στην περιοχή του Δήμου Ευρώτα και στην περιοχή του Δήμου Μονεμβασίας συνεχίζονται οι δράσεις επιτήρησης της δομής επιτήρησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και τις δημοτικές αρχές.

Τα ανωτέρω στοιχεία είναι τα επίσημα στοιχεία που περιέρχονται στην Υπηρεσία μας από τη ΓΓΠΠ και τον ΕΟΔΥ (αναφορά έως 03/11/2020 ώρα 15:00) καθώς και των επίσημων στοιχείων των Νοσοκομειακών Μονάδων της Περιφέρειάς μας και επικαιροποιούνται σε καθημερινή βάση.

Περαιτέρω βρίσκονται σε εξέλιξη εργαστηριακού ελέγχου περιστατικά πιθανά ή ύποπτα λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό”.