Κυκλώνας κατευθύνεται στο Ιόνιο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Πιθανός Μεσογειακός Κυκλώνας ( Medicane) στα ανοιχτά του Ιονίου το βράδυ της Παρασκευής

Μεγάλη κακοκαιρία με την μορφή κυκλώνα και ανέμους ταχύτητας 85χλμ./ώρα και ριπές 120 χλμ./ώρα, αναμένεται να χτυπήσει τις επόμενες μέρες την νοτιοδυτική και δυτική Ελλάδα.

Το φαινόμενο του Medicane (Μεσογειακός Κυκλώνας από το Mediterranean και το hurricane) αναπτύσσεται σε περιοχή ανάμεσα στην Τυνησία και τη Σικελία και κατευθύνεται στην Ελλάδα.

Στο συγκεκριμένο φαινόμενο αναφέρεται και ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, όπου αναφέρει τα εξής:

«Πιθανός Μεσογειακός Κυκλώνας ( Medicane) στα ανοιχτά του Ιονίου το βράδυ της Παρασκευής;

Αρκετά προγνωστικά μοντέλα θέλουν το κέντρο του βαρομετρικού χαμηλού που αναμένεται να επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές τις επόμενες ημέρες, να βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της χώρας μας προς το βράδυ της ερχόμενης Παρασκευής και να παίρνει τη μορφή ακόμα κι ενός Medicane, ενός δηλαδή Μεσογειακού κυκλώνα με τροπικά χαρακτηριστικά (θερμό πυρήνα, απουσία μετώπων και θυελλώδεις ανέμους γύρω από το «μάτι» του).

Αυτό το «μάτι» εύκολα μάλιστα μπορεί να το διακρίνει κανείς και στους χθεσινούς προγνωστικούς χάρτες της ΕΡΤ για την ερχόμενη Παρασκευή!

Θα πρέπει όμως να υπογραμμίσω και να τονίσω ότι έχουμε ακόμα πολλές ημέρες μπροστά μας και είναι ακόμα πολύ νωρίς για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για το αν πράγματι τελικά θα υπάρξει αυτή η εξέλιξη…»