Κυπαρισσία: Ο Εμπορικός σύλλογος πρότεινε,ο Δήμος υποσχέθηκε, η πόλη όμως υποφέρει…

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
@ΑΛΛΟ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, ΑΛΛΟ ΟΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ: Καλή εβδομάδα. Σήμερα θα ασχοληθούμε με την Αρκαδιά. Διότι ωραία τα λόγια, αλλά απέχουν από τα έργα. Εξάλλου η ιδιωτική πρωτοβουλία έχει τονώσει την τοπική επιχειρηματικότητα. Αλλά η επικαιρότητα παραμένει. Παρά τις ίδιες κι ίδιες υποσχέσεις…
@Ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας συναντήθηκε με τη Δημοτική Αρχή με στόχο τις δυνατότερες εφικτές λύσεις σε όλα τα θέματα επικαιρότητας και τα καίρια ζητήματα που απασχολούν την πόλη, μεταφέροντας στην Δημοτική Αρχή τα προβλήματα, τις ελλείψεις, τις καθυστερήσεις, τα παράπονα  – τα οποία απορρέουν από τις αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής – ώστε να αντιμετωπιστούν. Ο Σύλλογος επίσημα με δελτίο τύπου τόνισε ότι “Προσπαθήσαμε με έναν τρόπο ουσιαστικό και όχι αντιπολιτευτικό να επισημάνουμε την ανάγκη ότι απαιτείται μεγαλύτερη προσπάθεια δραστηριοποίησης και μεθοδικότητας, ώστε να ανατραπεί το κλίμα δυσφορίας. Επισημάναμε ότι με πρωτοβουλίες και βιώσιμες δράσεις θα αντιμετωπιστούν τα θέματα της πόλης και θα εδραιωθεί η εμπιστοσύνη, για να έχουμε  πραγματικά οικονομικά αλλά και κοινωνικά οφέλη”. Αλίμονο! Ένα σωματείο δεν είναι πολιτικό όργανο κε Πρόεδρε του Συλλόγου, είναι ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας, οπότε δεν χρειάζεται να απολογείται το Δ.Σ. για ελλείψεις ή ευθύνες άλλων.
@ΥΔΡΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ: Ο Σύλλογος έθιξε το θέμα που προέκυψε από τις συνεχείς διακοπές στο σύστημα υδροδότησης της πόλης της Κυπαρισσίας που επηρεάζουν άμεσα τη λειτουργία των εμπορικών και επαγγελματικών επιχειρήσεων και έχουν σχέση με την άνθηση της τουριστικής περιόδου. Ακολούθως συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την βιωσιμότητα των εμπορικών επιχειρήσεων και την αξιοποίηση ευκαιριών που θα δώσουν ώθηση στην επιχειρηματική και επαγγελματική τους δραστηριότητα.
@ΕΡΓΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ. Έργα μείζονος βαρύτητας έθιξε ο Εμπορικός σύλλογος όπως έχουν θίξει και τοπικοί φορείς εξάλλου όπως :
⦁ Ύδρευση: Το πρόβλημα που προέκυψε από τις συνεχείς διακοπές στο σύστημα υδροδότησης της πόλης, οι οποίες επηρεάζουν άμεσα τη λειτουργία εμπορικών επιχειρήσεων, και την άμεση μελέτη αντικατάστασης ολόκληρου του δικτύου ύδρευσης της πόλης.  
⦁ Λιμάνι: Πορεία εξέλιξης ανακατασκευής και λειτουργίας του λιμανιού Κυπαρισσίας
⦁ Εθνικό οδικό δίκτυο: Ενέργειες για την ολοκλήρωση του εθνικού οδικού δικτύου Τσακώνας – Καλού Νερού – Πύργου 
⦁ Νοσοκομείο Κυπαρισσίας: Πίεση προς όλους τους φορείς για την αναβάθμιση και την καλύτερη λειτουργία του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας και την άμεση στελέχωση με ιατρονοσηλευτικό προσωπικό  και όχι την υποβάθμισή του, όπως τείνει να γίνει.
⦁ Κυπαρισσιακός κόλπος: Πορεία του Προεδρικού Διατάγματος για τον Κυπαρισσιακό κόλπο μετά την απόφαση του Σ.Τ.Ε.
⦁ Κεντρική Αγορά: Ανάπλαση της κεντρικής αγοράς με πεζοδρόμηση του κεντρικού τριγώνου, επέκταση του φωτισμού των κεντρικών δρόμων, ανάπλαση της κεντρικής πλατείας της Κυπαρισσίας, ώστε να αναδειχθεί η παραδοσιακή τοπική αγορά της πόλης.
⦁ Άνω Πόλη: Ενημέρωση για το σχέδιο ανάπλασης και λειτουργίας της Άνω Πόλης ως τουριστικό πόλο έλξης.
⦁ Παραλία Κυπαρισσίας: Ανάπλαση και ανάδειξη κεντρικής παραλίας, ως τουριστικό πόλο έλξης (καλλωπισμός παράκτιας ζώνης, πεζοδρόμηση, ποδηλατόδρομος, φωτισμός, «γαλάζια σημαία»).
⦁ Κυκλοφοριακή Μελέτη: Ενημέρωση για την εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης στην πόλη της Κυπαρισσίας. Δημιουργία θέσεων parking.
⦁ Συντήρηση Οδοποιίας της πόλης.
⦁ Τουρισμός: Τουριστική προβολή της πόλης και του Δήμου Τριφυλίας με δημιουργία τουριστικού γραφείου, ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων, θρησκευτικών και ιστορικών μνημείων του Δήμου με εύκολη πρόσβαση των επισκεπτών σε αυτά. Αξιοποίηση και διαφήμιση της θέσης «Λαγκούβαρδος» ως προορισμό θαλάσσιων σπορ. 
⦁ Κάστρο Κυπαρισσίας: Εξέλιξη πορείας χρηματοδότησης για την αποκατάσταση των πρανών του Κάστρου της Κυπαρισσίας, αξιοποίηση και ανάδειξη αυτού.
⦁ Ετήσια Εμποροπανήγυρη: Διάθεση μέρους των εσόδων της εμποροπανήγυρης της 14ης Σεπτεμβρίου του Τιμίου Σταυρού στην τοπική αγορά (παλιό αίτημα που δεν εκπληρώθηκε ποτέ κι ούτε πρόκειται…)
⦁ Τοπικά αγροτικά προϊόντα: Στήριξη και προώθηση των τοπικών αγροτικών προϊόντων ως μέγα σημείο οικονομικής δύναμης αλλά και ευκαιρίας προβολής της περιοχής, με τη στενή συνεργασία του γραφείου της Διεύθυνσης Γεωργίας για την επιτυχία του εγχειρήματος.
⦁ Αστυνόμευση: Άμεση επίσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας για άμεση παρέμβαση μετά το φλέγον ζήτημα του κλεισίματος των δύο Αστυνομικών Τμημάτων (Φιλιατρών & Κοπανακίου) και τη μείωση του προσωπικού από την εφαρμογή του εγχειρήματος αυτού.
⦁ Δημοτικά Τέλη: Επανακαθορισμός και εξορθολογισμό Δημοτικών Τελών και Τελών Ύδρευσης (η Δ.Ε. Κυπαρισσίας προσφέρει περισσότερα εξάλλου…)
⦁ Λαϊκές Αγορές: Ενημέρωση για την πορεία της λειτουργίας των λαϊκών αγορών (Κυπαρισσίας – Κοπανακίου).
⦁ Διατηρητέα Κτίρια: Αξιοποίηση κτιρίου ΟΣΕ και Εθνικής Τράπεζας και τους περιβάλλοντες χώρους.
⦁ Παιδική Χαρά: Ανακατασκευή και φωτισμός της παιδικής χαράς πλησίον της κεντρικής πλατείας.
⦁ Δημιουργία Σημείου Αναφοράς της Τοπικής Αγοράς: Επιλογή θέσης στην κεντρική αγορά για τη δημιουργία σημείου αναφοράς επιχειρηματικότητας και εμπορικότητας.
@ΑΜΕΣΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ: Θέματα άμεσης προτεραιότητας:
⦁ Καλλωπισμός Εμπορικού Κέντρου (καθαριότητα, συντήρηση φανοστατών, κάδων, πεζοδρομίων και δένδρων)
⦁ Πρόβλεψη για την παραμονή ή μη των κλειστών περιπτέρων στην κεντρική πλατεία της πόλης
⦁ Αντιμετώπιση των «άστεγων» ζώων
⦁ Άμεση λειτουργία της μικροφωνικής εγκατάστασης στην αγορά μας και αλλαγής θέσης της κονσόλας ήχου
⦁ Χριστουγεννιάτικος στολισμός και χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις
⦁ Άδεια για την εγκατάσταση παιχνιδιών στην κεντρική πλατεία από ιδιώτη 
@ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ…Κι αυτή την φορά ο Δήμαρχος υποσχέθηκε στον σύλλογο όπως και στο οικείο Δ.Σ. ότι:
⦁ Θα ξεκινήσει άμεσα ο διαγωνισμός δημοπράτησης της μελέτης για την αλλαγή της υδροδότησης του δικτύου ύδρευσης της πόλης.
⦁ Σύντομα θα γίνει η έναρξη των εργασιών για την ανακατασκευή του λιμανιού Κυπαρισσίας (έργο περιφέρειας)
⦁ Αναμένεται και η χρηματοδότηση της κατασκευής για την αποκατάσταση των πρανών του Κάστρου Κυπαρισσίας (έργο Περιφέρειας).
⦁ Αναμένεται η παραχώρηση του κτιρίου του ΟΣΕ και του περιβάλλοντος χώρου στον Δήμο για την αξιοποίησή του.
⦁ Σύντομα θα ξεκινήσει η ανάπλαση μέρους των πεζοδρομίων της κεντρικής αγοράς.
 και η εφαρμογή της κυκλοφοριακής  μελέτης.
⦁ Οι Δημότες της Τριφυλίας θα πρέπει να εκμεταλλευτούν τη δυνατότητα των 100 δόσεων για τις όφειλες τους προς το Δήμο (καλά αυτό ήταν αίτημα παρακαλώ;)
⦁ Οι δεσμεύσεις του μνημονίου αλλά και το μη άνοιγμα των προγραμμάτων ΕΣΠΑ και Leader είναι τα σημαντικά εμπόδια που καθυστερούν πάρα πολλά έργα (δηλαδή υποσχεθήκαμε αλλά μην το δέσετε και κόμπο…)
@ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟ:Έγινε αναφορά σε θέματα καθαριότητας και αισθητικών παρεμβάσεων στο κέντρο της πόλης, συζητήθηκε το θέμα της στάθμευσης και δημιουργίας χώρου στάθμευσης, της αντιμετώπισης του προβλήματος του παραεμπορίου και της ορθής λειτουργίας της λαϊκής αγοράς.
@ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Στόχος όλων αυτών είναι η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας της τοπικής οικονομίας μέσω της αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της πόλης και της θέσεώς της με στρατηγική προτεραιότητα την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος. Κλείνοντας να τονίσουμε ότι τα θέματα αυτά έχουν τεθεί και στο παρελθόν. Οπότε καλή εβδομάδα και σε ένα χρόνο να γίνει άλλη μια σύσκεψη, ώστε να δούμε πόσα από αυτά ικανοποιήθηκαν…
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ